Main Content

V Martine prišlo na 3. najvyššiu hokejovú ligu údajne 5-krát viac divákov ako na Slovan

nedeľa, 17. september 2017 10:04 | Autor: Martin Gregor

Kluby, ktoré chýbajú Tipsport lige
Kluby, ktoré chýbajú Tipsport lige | zdroj: facebook stránka Martin JUH

Kým na futbalový Slovan prišlo v sobotu 565 divákov, v Martine na úvodný zápas 3. najvyššej hokejovej ligy údajne až 5-krát viac.

ŠK Slovan Bratislava, azda najväčší favorit na titul v tejto sezóne Fortuna ligy, sa na podporu svojich fanúšikov v posledných rokoch spoľahnúť nemôže. Hrozivá návšteva 565 divákov na sobotňajšom zápase s Ružomberkom (2-1) je toho dôkazom. 

V Martine, ktorý má niekoľkonásobne menší počet obyvateľov, svoj klub fanúšikovia milujú aj v období najväčšej krízy. Pred pár mesiacmi bojoval MHC s Banskou Bystricou o finále Tipsport ligy, teraz pôsobí pod novým názvom MHK Martin v 2. lige, teda 3. najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku.

Včera čakal Martin prvý zápas proti Rimavskej Sobote. Novovznikajúci klub stanovil cenu lístkov na prvý pohľad pomerne vysoko - 3 eurá. Fanúšikovia zároveň dostali príležitosť dobrovoľného príspevku pre klub v hodnote 5 alebo 10 eur. 

„Suma tri eurá sa môže na prvý pohľad zdať niekomu vysoká, ale treba si uvedomiť, že v základnej skupine sa odohrá len 9 stretnutí. Čiže divák túto čiastku zaplatí maximálne dvakrát v mesiaci. Veríme, že chlapci budú predvádzať také výkony, vďaka ktorým divák nikdy neoľutuje účasť na zápase a teda ani zaplatenie vstupného,“ vysvetlil cenu lístkov v rozhovore pre MY Turiec Vladimír Polakovič. 

Zaplatiť túto sumu nebol napokon pre verných fanúšikov z Turca žiadny problém. Pred štadiónom sa vytvorila dlhá rada a podľa viacerých zdrojov zápas navštívilo až 2500 divákov, hoci v oficiálnom zápise je uvedené číslo 1426. Fotky naznačujú, že počet divákov naozaj mohol prekročiť dvetisíc.

Fotka od fanúšika
Fotka od fanúšika | zdroj: Tomáš Fisher

Hokejisti MHK sa verným fanúšikom odmenili vysokým víťazstvom 9:3, ktorým naznačili, že pôsobenie v 2. lige by malo byť pre tradičnú slovenskú hokejovú baštu len dočasné. Isté je, že martinský fanúšik si zaslúži klub, ktorý bude hrať medzi elitou.