Main Content

Kouč Guľa po demolácii Trenčína: Výsledok hovorí jasnou rečou

nedeľa, 17. september 2017 10:07 | Autor: TASR

Adrián Guľa
Adrián Guľa | zdroj: TASR

Žilina si včera zapísala dôležité tri body, keď zdolala na svojom ihrisku AS Trenčín vysoko 5:1. Šošoni v tabuľke stúpajú a majú perfektnú formu. Trenčania po vyhodení kouča Martina Ševelu zažívajú náročné obdobie.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Bol to nadštandardný zápas, Trenčín bol jeden z najlepších tímov v sezóne, ktorý sa u nás predstavil. Hostia boli jednoznačne v úvode lepší, my sme to nezachytili a stratili sme sebavedomie vo výstavbe útoku. Na druhej strane, výsledok hovorí jasnou rečou. Treba oceniť, že sa zrodil proti kvalitnému súperovi a treba oceniť naše mužstvo, že zápas zlomilo tímovosťou a pracovitosťou.

Produktivita bola na vysokej úrovni a výsledok si vážime. Trenčín hral výborný futbal a ak bude hrať takto ďalej, pôjde v tabuľke vyššie. Naši chalani museli siahnuť na dno nielen fyzických, ale aj mentálnych síl, pretože ani za stavu 3:1 nebol zápas rozhodnutý. Náš druhopolčasový výkon spĺňal z môjho pohľadu veľmi prísne kritériá. Pokryli sme stredových hráčov súpera a po presingových situáciách sme dokázali streliť rozdielové góly. Gratulujem chalanom, ale aj výkon, ktorý nám ukázal Trenčín v niektorých úsekoch hry, je pre nás fantastickou motiváciou do ďalších dní."

Roman Marčok, tréner Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili so zámerom atakovať Žilinu na jej polovici, hrať na riziko, vo vysokom tempe a intenzite. Chceli sme ukázať veci, ktoré sú typické pre AS Trenčín, ukázať našu silu, byť dominantní a ukázať, že máme výborných hráčov. V prvom polčase sa nám tento zámer darilo napĺňať. Dobre sme vstúpili do zápasu, v podstate nám chýbala iba efektivita na to, aby sme potvrdili dominanciu na ihrisku. Z prvej šance sme však inkasovali, čo nás trochu zrazilo na kolená, ale dokázali sme sa vrátiť do zápasu.

Naštartovali sme sa, dokázali sme, že vieme odohrať ťažký zápas a prvý polčas sme naozaj zahrali tak, ako si predstavujeme. Takýmto spôsobom chceme hrať a takýmto spôsobom veríme, že máme v každom zápase šancu na víťazstvo. V druhom polčase súper po štvrtom góle ovládol zápas a ukázal, že jeho trénovanosť a výkonosť je ďaleko vyššia ako naša. Ukázal, na čom máme pracovať, v čom sa musíme zlepšovať a na čo musíme hráčov upozorniť v najbližšom období."