Main Content

Žilina rozmetala Trenčín a stúpa v tabuľke, AS má problémy

nedeľa, 17. september 2017 10:02 | Autor: TASR

Róbert Mazáň
Róbert Mazáň | zdroj: TASR

MŠK Žilina – AS Trenčín 5:1 (3:1)

Góly: 21. Káčer, 38. Jánošík, 44. Kaša, 71. Škvarka, 73. Špalek - 28. Mance. Rozhodovali: Pavlík - Ková, Galo, 3762 divákov

Zostavy:

Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Králik, Mazáň – Diaz - Káčer, Škvarka (89. Cociuc) – Špalek, Mráz (78. Lačný), Jánošík (69. Otubanjo)

Trenčín: Šemrinec – Šulek (41. Čögley), Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink (73. Čatakovič), Paur – Gong, Mance, Beridze (63. Azango)

Považské derby, premiérové pre trenčianskeho kouča Romana Marčoka v pozícii hlavného trénera v najvyššej slovenskej súťaži, sa začalo v hustom daždi veľkou šancou trenčianskeho Beridzeho už v 50. sekunde. Príležitosť gruzínskeho krídelníka zblízka musel Volešák vytlačiť nad bránu. Prvú desaťminútovku mali v réžii hostia, do 6. min kopali štyri rohy a domácim nedovolili takmer nič. V 11. sa však pred Šemrinca dostal na ľavej strane Mazáň a gólman hostí musel ukázať svoje kvality proti prudkej krížnej strele. Mazáň bol pri dôležitom momente aj v 15. min, keď Ubbink v 16-tke preloboval aj Volešáka, ale domáci obranca sklzom poslal loptu na roh.

Ďalšiu veľkú šancu mal o tri minúty Mance, keď obohral Králika, ale namieril nad bránu MŠK. V 21. min sa "šošoni" dostali do ďalšej veľkej šance, ale tentoraz ju už premenili. Špalek si spracoval dlhú loptu z obrany, narazil Káčerovi v 16-tke, ten síce najskôr trafil pravú žrď, ale z následnej dorážky už poslal loptu do odkrytej brány. Trenčín nezložil zbrane, v útoku nepoľavil a po Šulekovej šanci a následnom rohu Ubinnka dostal v 28. min loptu do brány Mance.

O minútu mohli hostia aj viesť, ale po Beridzeho centri trafil Gong iba do žilinského brvna. Trenčín bol pri chuti, kopal veľa rohov, ale napriek tlaku ich nedokázal premeniť na gól. Opäť tak zahrmelo na opačnej strane, keď v 38. min Mráz sklepol pred 16-tkou loptu pre Jánošíka, ten si obohral Kleščíka a popri Šemrincovi zabezpečil Žiline opäť vedenie. To navýšil minútu pred prestávkou Kaša, ktorý nádhernou strelou z 25-tich metrov trafil k pravej žrdi a Šemrinec nemal šancu zasiahnuť.

Druhé dejstvo zaujímavého zápasu sa od úvodu odohrávalo viac pred Šemrincom, ale v 50. min musel Beridzeho pokus vytlačiť Volešák už na jedenásty roh hostí. O desať minút Šemrinec vyrazil iba pred seba strelu Škvarku z diaľky, ale Čögley ju stihol odkopnúť do bezpečia. Trenčín sa sympaticky snažil o kontaktný gól, ale boli to domáci, ktorí opäť navýšili náskok.

V 71. min si Škvarka po priťuknutí od striedajúceho Otubanja vylepšil strelecký uhol a prudkou strelou napol sieť po štvrtý raz. O dve minúty poslali domáci priamy kop z ľavej strany pred bránu, kde sa v skrumáži najlepšie zorientoval Špalek a nedal Šemrincovi šancu. Domáci hrali s chuťou, bavili divákov a hosťom sa otvárali šance aspoň na skorigovanie prehry. Aj napriek dobrým príležitostiam sa v koncovke nedokázali presadiť a tak Žilina zvíťazila jednoznačne 5:1.