Main Content

Vstupné na tretiu najvyššiu ligu v Martine mnohých prekvapí

sobota, 16. september 2017 14:23 | Autor: Jakub Vaverka

MHC Martin
MHC Martin | zdroj: TASR

Hokejový Martin má za sebou turbulentné leto. Tradičná slovenská hokejová bašta pod značkou MHC pre finančné problémy skrachovala a zmizla zo športovej mapy. Oduševnení ľudia z Turca však nechceli, aby boli fanúšikovia v Martine bez seniorského hokeja. Svetlo sveta teda uzrel mužský klub MHK Martin.

Hokejisti Martina dnes začnú svoje účinkovanie v II. lige, ktorá je treťou najvyššou hokejovou súťažou na Slovensku. Niekdajšie MHC sa pod záštitou MHK predstaví v skupine východ, v prvom zápase na domácom ľade vyzve súpera z Rimavskej Soboty. Prekvapivou informáciou je fakt, že vedenie klubu bude vyberať na súťaž, ktorú hrajú prevažne amatéri a veteráni, vstupné.

Na hokej v Martine si ľudia budú musieť pripraviť minimálne tri eurá. Fanúšikovia budú môcť prispieť aj dobrovoľnou čiastkou 5 až 10 eur, ktorá by mala pomôcť komplikovanej finančnej situácii klubu. Celú situáciu vysvetľoval pre MY Turčianske noviny jeden z klubových šéfov Milan Murček. „Suma tri eurá sa môže na prvý pohľad zdať niekomu vysoká, ale treba si uvedomiť, že v základnej skupine sa odohrá len 9 stretnutí. Čiže divák túto čiastku zaplatí maximálne dvakrát v mesiaci. Veríme, že chlapci budú predvádzať také výkony, vďaka ktorým divák nikdy neoľutuje účasť na zápase a teda ani zaplatenie vstupného.“

Bude zaujímavé sledovať, aké návštevy budú na hokej v Martine v tejto sezóne chodiť, pretože fanúšikovské skupiny v Turci sú pred ročníkom v tretej najvyššej súťaži naladené do boja a pripravené vytvoriť svojim miláčikom elektrizujúcu atmosféru aj v stretnutiach proti mužstvám ako Humenné, Gelnica či Rimavská Sobota. „MHK Martin začína od nuly a bude vďačný za každé jedno euro. Keďže si vážime bývalých martinských hráčov, funkcionárov a zaslúžilých pracovníkov, máme pre nich pripravené celosezónne voľné vstupy na hlavnú tribúnu. Všetky získané finančné prostriedky budú použité len na činnosť klubu a hráčsku kabínu. Okrem zástupcov Mesta Martin ponúkame kontrolu ich využitia aj zástupcom fanúšikov,“ prezradil pre MY Vladimír Polakovič, jeden z mužov, ktorí chcú martinskému hokeju pomôcť.

Väčšinu kádra MHK budú tvoriť hráči, ktorí sú zapísaní na striedavý štart. V mužstve Martinčanov sa objaví niekoľko zaujímavých mien. Spomenúť možno brankára Michala Dzubinu, skúseného obrancu Slavomíra Hriňu či útočníka Tomáša Pokrivčáka, ktorý bude kapitánom mužstva. Cieľom MHK je čo najrýchlejší návrat medzi slovenskú hokejovú elitu, ktorý však potrvá minimálne dva roky. Dôležité však je, že v Martine sa s nepriaznivou situáciou vyrovnali, vyhrnuli si rukávy a pustili sa do tvrdej a poctivej práce.