Main Content

AS: Robert Lewandowski chce posilniť Real Madrid

sobota, 16. september 2017 14:15 | Autor: Jakub Vaverka

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Poľský útočník Robert Lewandowski pred pár dňami rozvíril hladinu diskusií, keď otvorene kritizoval prestupovú politiku Bayernu Mníchov. Poliak je na titulných stranách denníkov opäť, tento raz sa spomína v súvislosti s odchodom z Nemecka.

Budúcnosť Roberta Lewandowskeho v Bayerne Mníchov začína byť pomerne problematická. Po tom, čo sa jeden z najlepších kanonierov na svete pustil do kritiky vedenia, sa vraj medzi ním a klubovými šéfmi naštrbili vzťahy. Lewymu sa nepáči, že Bavori nebojujú na prestupovom trhu s najslávnejšími klubmi sveta, pričom nie tak dávno kritizoval svojich spoluhráčov za to, že mu nepomohli v boji o korunu kráľa strelcov v Bundeslige.

Najnovšie sa špekuluje, že by mohol Lewandowski v Bayerne Mníchov skončiť natrvalo. Uli Hoeness, jeden z najdôležitejších mužov v Allianz Arene však na to má iný názor. „Lewandowskeho agent musí pochopiť, že nie sme Dortmund. Nebudeme s ním diskutovať o odchode inam každých šesť mesiacov. My robíme veci inak.“

Expert na španielsky futbal Guillem Balagué spolupracujúci s denníkom AS rozvíril hladinu svetových médií dnešnými informáciami. „Lewandowski je odhodlaný posilniť Real Madrid, pretože v zostave Bayernu Mníchov cíti nedostatok súťaživosti. 29-ročný útočník je hladný po úspechu v Lige majstrov, pričom stále ho máta finálová prehra v drese Borussie Dortmund z roku 2013.“

Momentálne nič nie je potvrdené oficiálne a zrejme ani dlho nebude, no začína to vyzerať tak, že cesty Roberta Lewandowskeho a Bayernu Mníchov sa pomaly, ale isto začínajú rozchádzať. Poliak jednoducho hľadá novú výzvu, ktorú mu bavorský gigant nie je schopný ponúknuť. Lewy skóroval v minulej sezóne úžasných 43 presných zásahov vo všetkých súťažiach.

Nemecké médiá špekulujú aj o tom, kto by mohol poľského reprezentanta v Bayerne nahradiť. Vo veľkom sa píše o Timovi Wernerovi. Nemeckom útočníkovi z RB Lipsko, ktorý v minulom ročníku vystrelil medzi futbalovú smotánku ako kométa, dostal sa do národného tímu a momentálne sa o jeho služby zaujíma veľké množstvo veľkoklubov.