Main Content

Davis Cup: Slováci vedú po prvom dni nad Poľskom 2:0!

sobota, 16. september 2017 09:00 | Autor: TASR

Andrej Martin
Andrej Martin | zdroj: TASR

Bratislava 15. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti vedú po úvodnom dni stretnutia 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Poľskom 2:0. O dôležitý druhý bod sa zaslúžil Andrej Martin, ktorý na antuke pod otvorenou strechou bratislavského NTC zdolal poľskú jednotku Kamila Majchrzaka 7:5, 4:6, 6:3, 6:3.

V prvom singli zvíťazil líder slovenského tímu Norbert Gombos nad Hubertom Hurkaczom 6:2, 6:2, 3:6, 6:4. Triumf slovenských farieb môžu v sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 15.00 h spečatiť Martin s Igorom Zelenayom, ktorí však budú čeliť deblovým špecialistom Lukaszovi Kubotovi a Mateuzzovi Kowalczykovi.

V zápase medzi Martinom a Majchrzakom boli diváci od začiatku svedkami dlhých výmen od základnej čiary. Poľský hráč sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0, Martin však bleskovo vyrovnal na 2:2 a v koncovke setu slávil úspech. V druhom dejstve mal navrch Majchrzak, ktorý potvrdzoval, že má šikovnú ruku a predviedol viacero ukážkových stopbalov.

Za stavu 3:4 síce Martin aj vďaka efektnému úderu pomedzi nohy odvrátil dva brejkbaly, v desiatom geme však prišiel o servis. Slovenský tenista sa rýchlo otriasol a v treťom sete na dvorci dominoval, keď dvakrát zobral Majchrzakovi podanie. Vo štvrtom dejstve aj vďaka viacerým skvelým zásahom na sieti rýchlo odskočil súperovi na 3:0 a šancu na víťazstvo už z rúk nepustil.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu a v Bratislave chýba.

2. kolo play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Poľsko 2:0 po úvodnom dni

Norbert Gombos - Hubert Hurkacz 6:2, 6:2, 3:6, 6:4

Andrej Martin - Kamil Majchrzak 7:5, 4:6, 6:3, 6:3

sobota: 15.00 Martin, Igor Zelenay - Lukasz Kubot, Mateusz Kowalczyk

nedeľa: 15.00 Gombos - Majchrzak, Martin - Hurkacz