Main Content

Nové Zámky s dvoma prehrami za dva dni, Mikuláš trojbodovo

piatok, 15. september 2017 20:35 | Autor: TASR

Nové Zámky
Nové Zámky | zdroj: TASR

HC Nové Zámky - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Rapáč, 11. Rapáč (Kriška, Kurali), 21. Pacalaj (Uram, Spilar). Rozhodovali: Jonák, Goga, Tvrdoň, Gegáň, Holomek, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Zostavy:

Nové Zámky: Kováč - Kovačevič, Plášil, Prapavessis, Salija, Roupec, Deyl, Hain - Schultz, Špirko, Varga - Zbořil, Novotný, Cetkovský - Tibenský, Dubinin, Surovka - Fábry, Rehák, Dubec - Lantoši

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Tabaček, Pacalaj, Kurali, Suchý, Nádaždi, Mezovský, Devečka, M. Bača - Spilar, M. Sukeľ, Uram - B. Rapáč, Paukovček, Kriška - Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ - A. Laco, Piatka, Kabáč

Už v úvodnej minúte mohol otvoriť skóre domáci Špirko po presnej Schultzovej prihrávke z pravého krídla. O niekoľko okamihov však zahrmelo na druhej strane, keď sa presadil Branislav Rapáč. Odpovedať mohol Kovačevič, no ani z jeho pokusu, ani z následného závaru pred Košarišťanovou bránou nič nebolo. V úvodných ôsmich minútach stálo za zmienku ešte Tibenského bekhendové zakončenie, ktoré však nesmerovalo za brankárov chrbát. Krátko po začiatku druhej desaťminútovky úvodnej tretiny viedli Liptáci už o dva góly.

Peknú akciu Krišku, Kuraliho a Rapáča na jeden dotyk zakončil posledný menovaný gólovou strelou spomedzi kruhov. Následne hrali Liptáci presilovú hru, v ktorej vyskúšal Kováča Spilar, no bez efektu. Rovnako neuspel ani Matúš Sukeľ s Langhammerom a Novozámčania sa tak ubránili. I v ďalších minútach bol však ich gólman Kováč v plnom vyťažení. Na druhej strane neuspel Cetkovský a tak sa prvá tretina skončila víťazstvom hostí.
Druhé dejstvo začalo rýchlym gólom Liptákov. Po Uramovej presnej prihrávky z pravého krídla poslal puk do domácej siete bez prípravy Pacalaj.

Aj v ďalších minútach sa na hokejky Novozámčanov lepila nervozita, ich rozohrávke chýbala presnosť a nápaditosť. V polovici stretnutia dostali hostia pri Kovačevičovom vylúčení možnosť presilovej hry, domáceho Kováča sa im ani na viackrát pokoriť nepodarilo. Domácich fanúšikov mohol potešiť Varga, jeho strelu švihom z pravého kruhu však Košarišťan bezpečne vykryl. Rovnako si poradil i so Zbořilovým zakončením z prvej.

Do tretej tretiny vstúpili domáci vôľou vrátiť sa do zápasu, no Košarišťan Prapavessisov príklep pokryl, pri Novotného pokuse mu pomohla húština hráčov. V 44. minúte unikla dvojica Lantoši – Salija, prvý menovaný vzal zakončenie do vlastných rúk, no brankár Liptovského Mikulášu bol pozorný. O niekoľko sekúnd sa v dobrej pozícii ocitol Plášil, no ani na dvakrát nedokázal Košarišťana prekonať.

Ten si následne poradil aj s Tibenského dobrou strelou. V záverečných desiatich minútach stretnutia mala oba celky po niekoľko šancí, no obaja gólmani si svoju svätyňu ustrážili. Nič na tom nezmenilo ani vylúčenie domáceho Dubinina či Spilarova šanca po Uramovej prihrávke a tak si hráči HC Nové Zámky pripísali druhú prehru v sezóne.