Main Content

Davis Cup: Slováci vedú nad Poľskom 1:0, Gombos zdolal na úvod Hurkacza

piatok, 15. september 2017 18:21 | Autor: TASR

Gombos
Gombos | zdroj: Tasr

Bratislava 15. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Poľskom 1:0. O prvý bod sa zaslúžil líder slovenského tímu Norbert Gombos, ktorý na antuke pod otvorenou strechou bratislavského NTC zdolal poľskú dvojku Huberta Hurkacza 6:2, 6:2, 3:6, 6:4. V druhom singli si zmerali sily slovenská dvojka Andrej Martin a poľská jednotka Kamil Majchrzak.

Gombos od začiatku zápasu s Hurkaczom potvrdzoval úlohu papierového favorita. V prvom geme síce nevyužil brejkbal, za stavu 2:2 však prelomil podanie súpera a v ďalších minútach na dvorci dominoval. Úvodný set získal jasne vo svoj prospech a v druhom išiel rýchlo do vedenia 2:0. Gombos hral sebavedomo, kvalitne servoval, mal navrch pri dlhších výmenách.

Huŕkacz pôsobil na dvorci nervóznym dojmom, robil priveľa dvojchýb. Za stavu 2:4 premhral pri svojom podaní náskok 40:0 a tak aj druhý set sa stal korisťou Gombosa. V treťom dejstve doľahla na najlepšieho slovenského singlistu menšia kríza, čo Hurkacz využil, dvakát zobral súperovi podanie a vynútil si štvrtý set. V ňom však vďaka brejku v desiatom geme slávil úspech Gombos, pre ktorého to bol tretí víťazný daviscupový zápas.

2. kolo play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Poľsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Norbert Gombos - Hubert Hurkacz 6:2, 6:2, 3:6, 6:4

nasleduje Andrej Martin - Kamil Majchrzak

sobota: 15.00 Martin, Igor Zelenay - Lukasz Kubot, Mateusz Kowalczyk

nedeľa: 15.00 Gombos - Majchrzak, Martin - Hurkacz