Main Content

Zápas Slovensko - Poľsko otvoria Gombos s Hurkaczom

štvrtok, 14. september 2017 12:26 | Autor: TASR

Norbert Gombos a Hubert Hurkacz
Norbert Gombos a Hubert Hurkacz | zdroj: TASR

Slovenská tenisová jednotka Norbert Gombos a poľská dvojka Hubert Hurkacz nastúpia v piatok o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke pod zatiahnutou strechou bratislavského NTC zmerajú sily slovenská dvojka Andrej Martin a poľská jednotka Kamil Majchrzak. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 15.00 nahlásil slovenský kapitán Miloslav Mečíř Martina a Igora Zelenaya, ktorý nahradil v tíme pôvodne nominovaného Lukáša Lacka. V poľskom drese sa predstaví deblový špecialista Lukasz Kubot spoločne s Mateuszom Kowalcykom, ktorý v nominácii nahradil Marcina Matkowskeho. Nedeľňajší program otvorí o 15.00 duel tímových jednotiek Gombosa a Majchrzaka, v záverečnej dvojhre si skrížia rakety Martin s Hurkaczom. Hlavným rozhodcom bude Izraelčan Dima Leifman, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Chorvátka Tamara Vrhovecová a Francúz Manuel Absolu. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu a v Bratislave nenastúpi. Z poľského tímu boli pri víťazstve Kubot s Matkowskim.

 

2. kolo play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Poľsko

piatok: 15.00 Norbert Gombos - Hubert Hurkacz, Andrej Martin - Kamil Majchrzak

sobota: 15.00 Martin, Igor Zelenay - Lukasz Kubot, Mateusz Kowalczyk

nedeľa: 15.00 Gombos - Majchrzak, Martin - Hurkacz