Main Content

Prestup Toniho Kroosa z Bayernu do Realu: Krádež storočia

štvrtok, 14. september 2017 09:16 | Autor: Jakub Vaverka

Toni Kroos
Toni Kroos | zdroj: TASR

Keď v roku 2014 odišiel nemecký stredopoliar Toni Kroos z Bayernu Mníchov do Realu Madrid, veľa ľudí polemizovalo nad tým, či to bol správny krok. Zisk dvoch trofejí z Ligy majstrov, majstrovského titulu a množstva ďalších titulov dalo odpoveď na túto otázku.

Nemecký reprezentant Toni Kroos prestúpil z Bayernu Mníchov do Realu Madrid v roku 2014 za 25 miliónov eur. Od tohto momentu vyhral dvakrát Ligu majstrov, raz titul z La Ligy, dvakrát MS klubov, dvakrát UEFA Supercup a jeden španielsky superpohár. Hráčov agent Volker Struth s odstupom času hodnotí tento transfer veľmi pozitívne.

„Keď sa pozrieme na to, aké sú prestupové čiastky v týchto dňoch a potom si spomenieme, že Toni prestúpil za 25 miliónov eur, môžeme tvrdiť, že z pohľadu Realu Madrid sa jednalo o krádež storočia,“ povedal Struh pre denník Sport Bild, pričom jeho slová reprodukovala americká televízna stanica ​ESPN.

„Vedenie Realu Madrid nám po tohtoročnom finále Ligy majstrov povedali, že ich stále veľmi teší, že získali takého perfektného hráča. Aby sme dali veci do pomeru, takého Jamésa Rodrigueza Real získal za osemdesiat miliónov eur,“ poskytol zaujímavý pohľad uznávaný nemecký futbalový agent.

Volker Struth v závere prezradil niekoľko detailov z Kroosovho odchodu z nemeckej Bundesligy. „S Bayernom sme sa v roku 2013 nevedeli dohodnúť na zmluve. Toni sa pod vedením Pepa Guardiolu veľmi zlepšil a stal sa najlepším hráčom MS 2014. Následne prišli ponuky z TOP klubov po celej Európe,“ zakončil Kroosov agent.

Toni Kroos patrí medzi najlepších futbalistov súčasnosti, pričom v Reale Madrid vytvoril skvelú dvojičku v strede poľa s chorvátskym stredopoliarom Lukom Modričom. Nemec si veľmi dobre rozumie aj s Brazílčanom Casemirom. Keď o ňom hovorí kormidelník Los Blancos Zinedine Zidane, nešetrí superlatívmi. V Bayerne ho mali nahradiť Xabi Alonso a Thiago Alcantara.