Main Content

Tréner Neapola vysvetlil, prečo stále strieda Mareka Hamšíka už v 60. minúte

streda, 13. september 2017 11:08 | Autor: Martin Gregor

Sarri, Hamšík
Sarri, Hamšík | zdroj: TASR

Kormidelník Neapolu Maurizio Sarri prezradil, prečo v každom zápase stiahne Mareka Hamšíka z hry zhruba po hodine hry (vždy medzi 55 a 65 minútou). Stalo sa tak vo všetkých piatich tohtosezónnych súťažných zápasoch SSC. 

,,Pre mňa je Marek nenahraditeľný. Je jediným hráčom, ktorý je schopný hrať medzí líniami. Keďže potrebujem ho v každom zápase, jeho striedanie je jediným spôsobom ho šetriť. Aj keď niekedy nehrá excelentne, má moju veľkú podporu. A viem, že mi to vráti na 120 percent," vysvetlil Sarri. Jeho slová priniesla oficiálna stránka Mareka Hamšíka marek-hamsik.sk

Zdá sa, že táto taktika Sarrimu zatiaľ vychádza. Neapol doteraz nestratil v Serii A po troch kolách ani bod a úspešný bol aj v oboch zápasoch s francúzskym Nice v baráži o postup do Ligy majstrov.

Svoj pohľad na vec povedal pre Radio CRC aj Marek Petráš, agent spoločnosti CSM-Agency, ktorá Hamšíka zastrešuje: "Predchádzajúcu sezónu dokončoval s fyzickými problémami, potom bola prestávka a teraz sa sezóna len začala. Môže sa zdať, že jeho výkony nie sú najlepšie, ale Neapol sa kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov a v lige vyhral úvodné tri stretnutia. No od Mareka sa vždy očakáva niečo viac. Marek je v poriadku, ale teraz vždy hráva 60 minút. To je rozhodnutie trénera, ktoré musíme len rešpektovať. Z nezaujatého pohľadu to môže vyzerať, že má problémy, ale nie je to tak. Marek žiadne problémy nemá, to je môj názor."

Neapol dnes čaká prvý zápas skupinovej fázy Champions league na pôde Šachtaru. Dozaista aj s kapitánom Hamšíkom v základnej zostave.