Main Content

Lobotkovi sa darí, reprezentácia mu pomohla do základu Celty Vigo

streda, 13. september 2017 10:46 | Autor: Martin Gregor

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Stanislav Lobotka prežíva vydarené obdobie. Po dvoch výborných výkonoch v drese slovenskej futbalovej reprezentácie sa dokázal dostať do základnej zostavy Celty Vigo.

22-ročný stredopoliar priznal, že reprezentačné výkony mu pomohli k miestu v základnej zostave nového zamestnávateľa.

 „Keď som prišiel z reprezentácie, tréner mi zagratuloval. Myslím si, že moje štarty i výkony v národnom tíme sa podpísali pod to, že mi dal šancu proti Alavésu,“ povedal Lobotka v rozhovore pre stránku Slovenského futbalového zväzu.

Lobotka najprv pri premiére v slovenskom seniorskom tíme výborne režíroval hru “Sokolov” v zápase so Slovinskom (1-0), aby následne na slávnom Wembley poslal Slovensko už v 3. minúte do vedenia po peknej spolupráci s Adamom Nemcom.

,,Chalani v kabíne si zo mňa uťahovali, že viac ako dva roky nedám gól z hry a trafím sa práve vo Wembley. Bolo to veľmi príjemné.”

Slovenský reprezentant v prvých dvoch zápasoch sezóny Primera Division nastúpil do hry len ako náhradník. Dokopy odohral 24 minút. Celta Vigo obe stretnutia prehrala.

V zápase s Deportivom Alaves (1-0) mu dal Juan Carlos Unzué príležitosť v základe a oplatilo sa. Celta si pripísala prvé víťazstvo v novom ročníku.

,, Dva zápasy sme prehrali, a tak sme potrebovali bodovať; najmä bodovať naplno. Práve preto som bol spokojný - že sme zvíťazili. Môj premiérový štart v základe bol už len takou čerešničkou na torte,“ pričom s úsmevom dodal: ,,Dúfam, že mi tým nenaznačil, že už nebudem hrať.”