Main Content

Zinedine Zidane: Real Madrid má problémy v útoku

streda, 13. september 2017 10:22 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Real Madrid je úradujúci majster Španielska a šampión Ligy majstrov. Človek by si myslel, že takýto klub nemá žiadne problémy, no opak je pravdou. Francúzsky kouč Los Blancos Zinedine Zidane chlapsky priznal, že to jeho mužstvu momentálne škrípe v ofenzíve.

V troch kolách nového ročníka Primera División Biely Balet získal iba päť bodov za dve remízy a jedno víťazstvo. Po 3 zápasoch stráca na večného rivala z Barcelony štyri body, čo rozhodne netreba podceňovať. Los Blancos chcú nechať na slabú formu zabudnúť v ouvertúre v Lige majstrov. Obhajca trofeje dnes hostí APOEL Nikózia.

Novinári sa na predzápasovej tlačovej konferencii pýtali kormidelníka Zinedinea Zidanea niekoľko otázok, Francúza citoval denník ​Marca. „Áno, je to pravda, máme problémy v útoku. Keď sa pozriete na to, že sme mali Moratu a Mariana, momentálne máme len Mayorala. Chýbajú nám hráči na pozíciu čísla deväť.“

Talentovaný Mariano Diaz odišiel v lete do Lyonu, nevyužívaný Alvaro Morata zvolil transfer do londýnskej Chelsea. „Chcel som, aby Morata ostal, no on chcel hrávať častejšie a odišiel. Nebolo možné, aby prišiel niekto ďalší. Verím však v Borju Mayorala, je hladný po úspechu,“ deklaroval jeden z najúspešnejších trénerov posledného obdobia.

Zidane je známy tým, že svojich hráčov vo veľkom rotuje, pričom na lavičke sa objavujú aj mená ako Ronaldo, Bale či Modrič. „S týmto tímom môžeme robiť viacero vecí. Nie sme šťastní z posledných výsledkov, ale toto je futbal. Minulý rok sme začali rovnako, takže nemáme strach,“ zakončil charizmatický madridský lodivod.