Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.9.)

streda, 13. september 2017 09:40 | Autor: Jakub Vaverka

Diego Costa
Diego Costa | zdroj: TASR

Letné prestupové obdobie definitívne skončilo a špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Atlético krôčik od Costu

Španielsky denník Marca informoval, že transfer zakončovateľa Diega Costu z londýnskej Chelsea do Atlética Madrid je takmer hotovou vecou. Costa odišiel z Madridu v roku 2014 do Londýna, kde vyhral dva majstrovské tituly, no nepohodol sa s trénerom Contem, a preto si musí hľadať nový klub.

Jankto do Premier League?

Talentovaný stredopoliar z talianskeho prvoligového Udinese Calcio Jakub Jankto by sa mohol podľa portálu Calciomercato.comsťahovať do anglickej Premier League, kde sa o jeho služby zaujíma londýnsky Arsenal. Interes o tento veľký futbalový talent prejavili aj talianske celky Juventus Turín a AC Miláno.

Werner nemá výkupnú klauzulu

Ospevovaný zakončovateľ Red Bullu Lipsko Timo Werner nemá podľaThe Sun vo svojom kontrakte výkupnú klauzulu. To by mohlo skomplikovať snahu Realu Madrid o jeho získanie, pretože v tomto prípade, ak ho RB nebude chcieť predať, tak ho jednoducho nepredá.

Barcelona v hre o Seriho

Katalánsky denník Sportpíše, že FC Barcelona sa v zimnom prestupovom období opäť pokúsi získať talentovaného stredopoliara Jeana Michaela Seriho. Seri mal odísť do FCB už v lete za 40 miliónov eur, no jeho transfer z OSG Nice z bližšie nešpecifikovaných dôvodov zlyhal.

Nový kontrakt pre Benzemu?

V posledných dňoch sa špekulovalo, že francúzsky útočník Karim Benzema odíde v letnom prestupovom období z Realu Madrid, no The Sun tvrdí, že skúsený zakončovateľ podpíše s Bielym Baletom nový kontrakt. Benzemova výkupná klauzula by mala predstavovať astronomických 900 miliónov libier.

Ozilov kontrakt v nedohľadne

Nový kontrakt nemeckého stredopoliara Mesuta Ozila v londýnskom Arsenale je v nedohľadne. Nemecký denník Sport Bild prišiel s informáciou, podľa ktorej vedenie The Gunners s hráčom o predĺžení spolupráce nediskutovalo od konca februára.

Andrés Iniesta nie je dohodnutý

Španielsky stredopoliar Andrés Iniesta po včerajšom triumfe FC Barcelona nad Juventusom Turín 3:0 prehlásil, že s klubovým vedením sa stále nedohodol na predĺžení končiaceho sa kontraktu, pričom jediné, na čo sa momentálne sústreďuje je futbal.