Main Content

VIDEO: Fanúšik Celticu sa pokúsil napadnúť Kyliana Mbappého

streda, 13. september 2017 08:29 | Autor: TASR

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Glasgow 13. septembra (TASR) - Utorkový zápas B-skupiny Ligy majstrov 2017/2018 medzi futbalistami Celticu Glasgow a Paríža St. Germain (0:5) narušil jeden z domácich fanúšikov. Ten na konci prvého polčasu vnikol na ihrisko a snažil sa napadnúť hráča hostí Kyliana Mbappého.

Incident sa udial po treťom góle do siete škótskeho klubu z kopačky Edisona Cavaniho, keď sa domáci chystali rozohrať loptu zo stredového kruhu. Podľa agentúry AP narušiteľ vtrhol na trávnik a pokúsil sa kopnúť Mbappého, ale netrafil ho. Chuligána následne spacifikovali usporiadatelia. Z tribún sa na jeho adresu ozvalo bučanie a piskot.

"Reakcia fanúšikov hovorí za všetko," reagoval na incident na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Celticu Brendan Rodgers. "Je to odsúdeniahodné a je jedno, na akom štadióne sa to stalo. Niečo také nechceme vidieť na žiadnom futbalovom ihrisku. Stevardi zareagovali rýchlo, som si istý, že aj klub sa s tým vyrovná," citoval domáceho kouča theguardian.com.

Podľa trénera PSG Unaia Emeryho incident nijako nenarušil koncentráciu Mbappého:"Kylian je veľmi mladý hráč, ktorý už má isté skúsenosti. Chce sa stať výnimočným futbalistom a myslím si, že ukázal kusisko sebavedomia."

Vedenie Celticu sa obáva trestu zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA), podľa britských médií mu hrozí uzavretie časti štadióna.