Main Content

FOTOGALÉRIA: Kolekcia futbalových kartičiek ohúrila Slovensko! (fotky vnútri)

utorok, 12. september 2017 12:36 | Autor: Dávid Lech

Futbalové kartičky
Futbalové kartičky | zdroj: SportZoo

Nová kolekcia futbalových kartičiek priniesla mnohým príležitosť zaspomínať si na detské časy. Futbalové kartičky so skrytými exkluzivitami si získali srdcia futbalových priaznivcov z rôznych kútov Slovenska.

Spoločnosť SportZoo, ktorá stojí za minuloročným produktom hokejových kartičiek Tipsport ligy 2016/2017, o ktoré bol veľký záujem, vytvorila v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom úplne novú kolekciu futbalových kartičiek.

"Futbalová kolekcia sa nerodila ľahko, nakoľko je celkom rozsiahla, musím však vyzdvihnúť prístup a ochotu SFZ, ktorí nám pri jej zrode pomohli. Keďže s grafikou sa začalo pracovať až ku koncu ligovej sezóny 16/17, pri fotkách sme sa spočiatku spoliehali predovšetkým na klubové archívy. Nie všetky kluby však mali dostatok fotiek a v požadovanej kvalite, preto sme sa obrátili na TASR, ktorí nám poskytli ich foto archív, za čo sme veľmi vďační a bez ich pomoci by sme asi všetky fotky nedali dokopy. Tiež musím vyzdvihnúť aj externých fotografov, ich mená sme s poďakovaním umiestnili na bočnú stranu boxu,“ uviedol pre Šport7 Daniel Mrva, jeden z autorov celej kolekcie.

Celý nápad futbalových kartičiek sa odvíjal predovšetkým od spomínaných hokejových kariet, ktoré vo vlaňajšom ročníku pobláznili zberateľov: „Po vydaní našej prvej kolekcie kartičiek, ktorou boli tipsportligové kartičky sezóny 16/17, sme sa snažili čo najviac komunikovať s komunitou zberateľov a vypočuť si ich konštruktívne pripomienky. Čerpali sme z toho aj pri tejto futbalovej kolekcii, viditeľný je hlavne výrazne lepší materiál, či zberateľský album ku kolekcii. Pri albume musím vyzdvihnúť, že sa nám podarilo zabezpečiť fólie asi najznámejšej značky Ultra Pro, takže album je naozaj kvalitný,“ neskrýva spokojnosť s odvedenou prácou.

Zaujímavosť edícii dodávajú aj kartičky s tímami zo Slovnaft Cupu, v ktorom nájdete aj hráčov Serede či Veľkých Ludníc, ktoré sa do kolekcie dostali na základe ich umiestnenia v predošlom ročníku. Zberateľov i fanúšikov určite zaujmú „slovenskí sokoli,“ kde má vlastné kartičky 30 futbalových reprezentantov.

V balíčkoch môžu priaznivci nájsť aj podpisové karty vybraných hviezd Fortuna ligy, taktiež nájdu deväť kartičiek reprezentantov do 21 rokov s prívlastkom „slovenskí sokolíci“ a kolekcia dá prostredníctvom kartičiek zaspomínať aj na najpamätnejšie momenty slovenskej futbalovej reprezentácie z MS 2010. Nájsť tam môžeme aj zábery z ankety Futbalista roka 2016 a veľkým ťahákom pre starších fanúšikov je aj set „Sieň slávy,“ kde figurujú mená ako Jozef Adamec, Ján Popluhár či Jozef Vengloš.

Azda najcennejšími kartičkami sú podpisové karty samotných slovenských seniorských reprezentantov. Z balíčkov tak zberatelia môžu vytiahnuť podpisy Martina Škrtela, Juraja Kucku, Jána Kozáka a mnohých ďalších.

Pevne veríme, že tento jedinečný produkt, ktorý spája náš ligový aj reprezentačný futbal, zaujme fanúšikov a zberateľov natoľko, aby sme ním založili tradíciu a vydávali ho každý rok,“ dodal pre Sport7.sk jeden zo spoluautorov Daniel Mrva, ktorý v závere svojho vyjadrenia poslal motivačný odkaz aj nedočkavým hokejovým fanúšikom: „Momentálne už pracujeme na tipsportligovej kolekcii pre sezónu 2017/18, ktorá vyjde začiatkom novembra."