Main Content

Davis Cup: Slováci sú pred zápasom s Poľskom už kompletní

pondelok, 11. september 2017 16:36 | Autor: TASR

Slovenskí tenisti
Slovenskí tenisti | zdroj: TASR

Bratislava 11. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti sa pripravujú na zápas Davisovho pohára proti Poľsku (15. - 17. septembra v bratislavskom NTC) už v kompletnom zložení. K Norbertovi Gombosovi a Lukášovi Lackovi sa pripojili aj Jozef Kovalík s Andrejom Martinom. Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř stále uvažuje, že v dueli 2. kola play off o zotrvanie v 1. skupine euro-africkej zóny dá príležitosť aj Igorovi Zelenayovi.

Deblový špecialista nefiguroval v pôvodnej štvorčlennej nominácii. "Antukový dvorec je čerstvý a chvíľu potrvá, kým sadne, ale vyzerá dobre. Je trochu rýchlejší ako vonku. Halové podmienky sú predsa len iné, loptičky odskakujú trochu vyššie, no nemal by to byť problém. Chlapci mali zatiaľ drilové cvičenia, postupne začneme hrať aj na body. Najbližšie dni nám veľa napovedia. Nevylučujem, že príde k nejakej zmene v nominácii, otvorený je štart Igora Zelenaya," povedal Mečíř na pondelňajšej predzápasovej tlačovej konferencii slovenského tímu.

Gombos nastúpi prvýkrát v pozícii slovenskej jednotky a vo dvojhrách chce vybojovať dva body: "Cesta k úspechu vedie cez singlové zápasy. Vo štvorhre sú Poliaci veľmi silní. Lukasz Kubot je svetová jednotka a Marcin Matkowski bol v minulosti tiež v elitnej desiatke. Ani vo dvojhrách to však nebude jednoduché. Kamil Majchrzak zahral minulý týždeň výborne na antukovom challengeri, zdolal Argentínčana Carlosa Berlocqa i Španiela Rubena Ramireza-Hidalga. Treba si dať na neho pozor." Najlepší slovenský singlista sa po prílete z US Open už stihol dostatočne aklimatizovať.

"Už som skoro týždeň doma, cítim sa fajn. Posun z hardu na antuku mi až tak neprekáža," dodal Gombos.

Martin bol pred daviscupovým duelom na turnajoch v Južnej Amerike: "Pozitívum je, že moje zdravotné problémy sú už minulosť. V pondelok som mal v NTC na programe prvý tréning, ešte som nehral na centri, no verím, že mi bude vyhovovať. S Jerzym Janowiczom by bol poľský tím silnejší, no nesmieme súpera podceniť."

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3.

Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu a nenastúpi ani v Bratislave. Z poľského tímu boli pri víťazstve Kubot s Matkowskim.