Main Content

Agent Mino Raiola otvorene: Paulo Dybala opustí Juventus

pondelok, 11. september 2017 10:21 | Autor: Jakub Vaverka

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: TASR

Argentínsky útočník Paulo Dybala patrí medzi najsledovanejších futbalistov na súčasnom prestupovom trhu. V lete bol spájaný s prestupom do FC Barcelona, no Juventus Turín akékoľvek jednania o jeho odchode odmietol.

Kontroverzný agent Mino Raiola otvorene prehovoril o tom, že Juventus Turín podľa všetkého nebude konečná stanica v kariére 23-ročného útočníka Paula Dybalu. „Dybala podľa všetkého jedného dňa Juventus Turín opustí,“ začal agent pre RaiSport. „Musí ísť do tímu, ktorý bude mať pripravený projekt, čo mu sadne.“

V lete bol argentínsky reprezentant Dybala údajne blízko k prestupu do FC Barcelona. S katalánskym veľkoklubom sa však na prestupe nedohodol. „Bolo by preňho náročné, keby odišiel do Barcelony, ktorá má za sebou revolúciu. Darilo by sa mu však v Reale Madrid, Manchestri United, Manchestri City alebo Chelsea,“ myslí si Raiola.

Juventus Turín o predaji jedného zo svojich najperspektívnejších futbalistov nechce ani len počuť. Presvedčiť vedenie by mohla iba suma nad 150 miliónov eur. 

Jeden z najlepších futbalových agentov na svete sa okrajovo vyjadril aj k obchodnému riaditeľovi AC Miláno Marcovi Fassonemu a športovému riaditeľovi Massimilianovi Mirabellimu, s ktorými sa dostal do konfliktu, keď nechcel, aby jeho klient Gianluigi Donnarumma podpísal s AC nový kontrakt.

„Nemám proti ním nič osobné, ale problémom je, že neverím projektu, ktorý vytvorili,“ prehovoril Mino Raiola. Faktom je, že 18-ročný Donnarumma bol dlho spájaný s odchodom z AC Miláno, aj pod tlakom fanúšikov nakoniec podpísal nový kontrakt. Jeho agent s tým nebol práve najspokojnejší.