Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (15.7.)

piatok, 15. júl 2011 17:48 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (15.7.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (15.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Poznáme mená súperov do III. predkola Ligy majstrov a Európskej ligy

Dnes na obed vyžrebovali v centrále UEFA dvojice III. predkola Ligy majstrov a Európskej ligy. Štyria slovenskí zástupcovia v tomto ročníku tak spoznali mená svojich prípadných súperov.

Slovan si v prípade postupu cez kazašský Tobol Kostanaj zahrá v III. predkole Ligy majstrov proti úspešnejšiemu z dvojice KF Skënderbeu Korçë - Apoel Nikózia. V úvodnom zápase vyhral cyperský majster Apoel 2:0.

Trnava, ktorá má solídne rozohrané druhé predkolo Európskej ligy s albánskou Tiranou (včera remizovala u súpera 0:0) nastúpi v prípade postupu proti bulharskému Levski Sofia.  Senica si zahrá s úspešným z dvojice Red Bull Salzburg - FK Liepajas Metalurgs (Salzburg vyhral v prvom zápase 2:0) a Žilina, ktorej postup sa po včerajšej nečakanej prehre 0:3 už veľmi neočakáva, by v prípade postupu narazila na úspešnejšieho z dvojice Dinamo Tbilisi - AFC Llanelli.

Ambície Trnavy

Tréner Spartaka Trnava Pavel Hoftych naznačil novinárom ambície tímu v novej sezóne. Štvrté mužstvo z minulého ročníka by sa chcelo v najvyššej súťaži umiestniť minimálne o jednu priečku vyššie.

Neohrozený Slovan?


Pred štartom Corgoň Ligy je najhorúcejším adeptom na titul bratislavský Slovan. Mnohí tvrdia, že Belasí takýto silný tím nemali už veľmi dlho a za najdôležitejší okamih leta považujú udržanie Filipa Šeba napriek lukratívnej ponuky Hannoveru 96. Súhlasíte s týmto názorom? Píšte do diskusie pod článkom!

Nádej umiera posledná


Nejedného futbalového fanúšika prekvapila včerajšia prehra Žiliny na Islande s miestnym KR Reykjavík (0:3).  Šošoni musia streliť v odvete minimálne tri góly, čo sa zdá byť po včerajšom výprasku mimoriadne ťažké.  Hráči a tréner Hapal prejavili odhodlanie popasovať sa touto náročnou úlohou a zachrániť česť žilinského futbalu.

Smoliar Obžera


Záložník belasých Branislav Obžera, ktorý sa len nedávno vyliečil z nepríjemného zranenia, sa stal znovu marodom. Bratislavský rýchlik tak nebude môcť zasiahnuť do prvého kola nového ročníka.

Tipnite si


Dnes od ôsmej večer začína nový ročník Corgoň Ligy predohrávaným zápasom bratislavského Slovanu s nováčikom z Trenčína. Do diskusie pod článkom môžete písať svoje tipy na strelca prvého gólu v sezóne 2011/2012. Bude to Šebo, Depetris, Guéde, Grendel, alebo niekto iný?