Main Content

Detva domácu premiéru nezvládla, Nové Zámky s dvoma bodmi

nedeľa, 10. september 2017 19:44 | Autor: TASR

Nové Zámky
Nové Zámky | zdroj: TASR

HC 07 Orin Detva - HC Nové Zámky 2:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 20. Milý (Žilka, Mat. Chovan), 29. Šimon (Surový, Halás) - 18. Schultz (Špirko, Plášil), 37. Plášil (Zbořil), 63. Zbořil (Dubinin). Rozhodcovia: Müllner, Kalina - M. Korba, R. Gavalier, vylúčení 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 984 divákov.

Zostavy:
HC 07 Orin Detva: Nagy - Gachulinec, Šimon, Fekiač, Sládok, Strukoff, Macejko, Fedosov - Videlka, Gašpar, Ščurko - Milý, Mat. Chovan, Žilka - M. Surový, Murček, Halás - Petro  
HC Nové Zámky: Kováč - Kovačevič, Plášil, Salija, Prapavessis, Mar. Chovan, Deyl, Šimek - Schultz, Špirko, Varga - Zbořil, Novotný, Cetkovský - Tibenský, Dubinin, Lantoši - Fábry, Surovka, Dubec
      
Nováčik z Detvy túžil rozburácať divákov premiérovým gólom v najvyššej súťaži. V 1. kole sa ho na ľade Košíc nedočkal, podal však húževnatý výkon a doma sa čakalo, že sa naštartuje víťazným zápasom. V 1. tretine ho sprevádzalo dosť starostí, nechal sa často vylučovať, v oslabení z hokejky Schultza v 18. min. po presnej strele z ľavého kruhu inkasoval, ale 43 sekúnd pred prestávkou v oslabení Milý po dorážke vyrovnal.

Hostia povzbudení predchádzajúcim hladkým víťazstvom nad Zvolenom mali prevahu, v 1. tretine spálili množstvo šancí, či už Schultz, dvakrát Novotný hneď v úvode, v presilovkách Zbořil a opät Novotný, potom domáci obranca Macejko odvrátil gól na bránkovej čiare a v 16. min po štúdiu videa neuznali rozhodcovia hosťujúcemu mužstvu gól po strele Zbořila pri spornom momente. Domácim slúžilo ku cti, že hnaní hlasivkami svojich fanúšikov zatlačili ku koncu tretiny, šancu spálil v 19. min Mat. Chovan a v presilovke predsa len napokon tesne pred prestávkou vyrovnal po dorážke Milý.

V druhej tretine sa v 29. minúte oplatilo domácim dlhšie obliehanie bránky. Najskôr nevyužili presilovku, no z útočnej tretiny sa vyhnať nenechali a po dorážke vsietil Šimon. V 32. min. Maroš Surový trafil žŕdku, na druhej strane vzápätí spálil šancu hosťujúci Lantoši. Novým Zámkom sa podarilo vyrovnať v 37. min. po obrovskej chybe domácej obrany, ktorú využil zblízka Plášil.

V tretej tretine podržali obe mužstvá dosť vyťažení brankári Nagy i Kováč a keďže hráči v kombináciách nič mimoriadne nevymysleli, dramatický zápas vyústil do predĺženia. V ňom v 63. min po prečíslení a aj štúdiu videozáznamu rozhodol o víťazovi Zbořil.