Main Content

Zázračný mladík Kylian Mbappé: Peniaze nezmenia spôsob môjho života

sobota, 9. september 2017 14:52 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: © TASR

Kylian Mbappé má iba osemnásť rokov, no už v mladom veku patrí medzi najsledovanejších futbalistov na svete. Vo veľkom za to môže prestupová čiastka, a teda 140 miliónov eur, ktoré zaňho PSG zaplatilo Monaku. Samotného hráča financie vôbec neznepokojujú.

Dnes už bývalý zakončovateľ AS Monako absolvoval rozsiahly rozhovor pre renomovaný plátok ​Le Parisien. Mbappé jednoznačne vyhlasuje, že prestupová čiastka spojená s jeho menom ho vôbec neznepokojuje.

„Nie som to ja, kto tieto peniaze zabezpečuje. Nezmení to spôsob môjho života ani myslenia. Vôbec to neriešim. Tie milióny neplatím ja a ani nejdú do môjho vrecka. Neznepokojuje ma to,“ tvrdí francúzsky reprezentant, ktorý má stále iba osemnásť rokov.

Mbappé je stále iba tínedžer, je stále len dieťa,  avšak veľmi talentované. „Futbal nie je tlak, je to potešenie.  Pod tlak sa dostanete len keď ho budete brať ako biznis. Ak sa obávate, že vás klub vyhodí, vtedy ste pod tlakom. Ja futbal beriem ako hru a keď sa vám to darí vidieť týmto spôsobom, tak ste šťastný človek, nech sa deje čokoľvek.“

V minulom ročníku Kylian Mbappé vsietil vo všetkých súťažiach 26 gólov a pomohol  AS Monako k zisku majstrovského titulu a účasti v semifinále prestížnej Ligy majstrov. Celé leto o jeho služby bojovali kluby ako Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Liverpool či Juventus. Nakoniec zvíťazilo PSG.

„Projekt Parížanov mi sedel najviac. Chcem sa učiť a chcem víťaziť. Mám najmenšie miesto v šatni, no som hladný. Sú to skvelí hráči. Tento tím má všetko na to, aby tešil ľudí.“

Mbappé sa nevyhol ani otázkam smerujúcich k zisku prestížneho ocenenia Zlatá lopta. Sympatický talentovaný mladík však ostáva pokorný. „Nerozmýšľam nad tým. Mám totiž spoluhráča, ktorý toto ocenenie môže vyhrať. Individuálne je mojím cieľom dávať góly a taktiež pomáhať Neymarovi.  Pomôže nám to získavať trofeje. Musíme tvrdo pracovať,“ zakončil jeden z najzaujímavejších hráčov súčasnom futbale.