Main Content

Hokejová rarita na Slovensku. Nitrianski hokejisti majú svoj vlastný ženský fanklub (Rozhovor)

piatok, 8. september 2017 14:53 | Autor: Silvia Petrašková

Hokejová rarita na Slovensku. Nitrianski hokejisti majú svoj vlastný ženský fanklub (Rozhovor)
Hokejová rarita na Slovensku. Nitrianski hokejisti majú svoj vlastný ženský fanklub (Rozhovor) | zdroj: archív ženský fanklub HK Nitra

Pod Zoborom je o hokej obrovský záujem a nielen zo strany chlapov. Domácemu tímu HK Nitra tu naplno fandí aj jeho ženská časť hokejových fanúšikov so svojim vlastným fanklubom. Jeho ústrednou postavou je pani Antónia Sašiková, ktorú sme oslovili v krátkom rozhovore.

Pani Tonka, ste zakladateľkou ženského fanklubu HK Nitra na Slovensku. Prezraďte nám, akým spôsobom a kedy vlastne sa u Vás zrodila myšlienka jeho založenia?

Nakoľko hokej milujem, stále chodím na zápasy a tam sa stretávam so skvelými ľuďmi a hokejovými fanúšikmi. Práve vtedy ma napadla myšlienka založenia ženského fanklubu. Táto myšlienka mi dokonca nedala ani spávať. Oslovila som niekoľko dievčat, či majú záujem, dali sme si urobiť transparenty, vlastné tričká a myšlienka bola na svete.

K hokeju ste mali vraj už odmalička veľmi blízky vzťah...

Áno, to je pravda. Vyrastala som medzi chlapcami v zime sme hrali hokej a v lete futbal.

Hokej je u Vás doma zrejme vždy témou číslo jeden...

Hokej ma veľmi baví, sledujem všetky zápasy. Doma rozoberáme všetky prestupy, je to skutočne hlavná téma našej domácnosti. Hokejom doma doslova žijeme, chodíme na všetky zápasy, ktoré naša Nitra odohrá.

Koľko členov má Váš fanklub?

Náš fanklub má momentálne 35 členov, ale postupne sa k nemu pridávajú ďalší. Našou najstaršou členkou je pani Anka Slováková, ktorá má 63 rokov.

Na hokeji v Nitre hádam neexistuje fanúšik, ktorý by Vás nepoznal. Za svoju dlhoročnú vernosť miestnemu hokeju ste si už vyslúžili aj prezývku „maskot nitrianskych fanúšikov“...

Na našom štadióne je veľa ľudí, ktorí ma poznajú. Volajú ma teta Tonka. S každým z nich si rozumiem, či už je starší, alebo mladší. Zdravíme sa navzájom, lebo nás všetkých spája jeden milovaný šport.

Čo pre Vás fandenie práve tomuto klubu znamená?

Ja hokej milujem, som srdciarkou nitrianskeho hokeja. Chlapcom fandím v dobrom i v zlom.

U domácich fanúšikov máte určite obrovskú podporu a sympatie, no stretli ste sa na druhej strane aj s nejakými negatívnymi názormi?

Podporu u domácich fanúšikov máme určite, všetci nám prajú. Ešte som sa nestretla so žiadnymi negatívnymi názormi. Kto má rád hokej, tak mu nemôže prekážať to, že mu fandia aj ženy.

Počas rokov svojej dlhoročnej priazne nitrianskemu hokeju ste už určite zažili množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Ktorý z nich bol ten najpamätnejší?  

Náš najpamätnejší zážitok sme zažili minulú sezónu v Česku. Boli sme na zápasoch v Plzni a Ostrave, kde nás bolo do tisíc fanúšikov na oboch zápasoch. Niečo také nezažili ani českí fanúšikovia, boli z nás hotoví.

Minulý rok určite aj Vaša nezlomná podpora fanklubu dopomohla HK Nitre k zisku majstrovského titulu. Ako ste prežívali tento pre Vás určite nezabudnuteľný moment?

Nitriansky fanúšik je jednoducho neskutočný. Keď sme boli majstrami, zažili sme oslavu o ktorej sa nikomu ani nesnívalo. Oslavovali sme do bieleho rána.

V poslednej sezóne sa žiaľ pre vás, niesli majstrovské oslavy v réžii banskobystrických hokejistov. Bola prehra vo finále s Banskou Bystricou veľkým sklamaním?  

V uplynulú sezónu sa nám nepodarilo obhájiť titul, to je pravda. No keď prišli chlapci domov i tak sme oslavovali. Veď len keď si uvedomíte, že sme tri roky po sebe získali majstrovské medaily, tak je to niečo úžasné a chalanom patrí veľké poďakovanie.