Main Content

Dukla Trenčín pred novou sezónou: Návrat zašlej slávy?

piatok, 8. september 2017 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Dukla Trenčín pred novou sezónou: Návrat zašlej slávy?
Dukla Trenčín pred novou sezónou: Návrat zašlej slávy? | zdroj: © TASR

Dnes štartuje nový ročník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport liga 2017/2018 so sebou prináša niekoľko otázok, na ktoré dostaneme odpovede už v najbližších týždňoch. Jednou z nich je, či sa tradičný celok Dukla Trenčín dokáže vrátiť na úspešné pozície z minulosti.

Minulá sezóna bola pre fanúšikov Dukly skutočne frustrujúca. Mužstvo, ktoré bolo doplnené o niekoľko zaujímavých hokejových veteránov či hráčov Slovana Bratislava, nedokázalo postúpiť do vytúženého play-off a muselo hrať baráž o udržanie v najvyššej súťaži. Chvíľami to vyzeralo, že tento ročník hokejovej Tipsport ligy bude bez Trenčína, no existenčný zápas Dukla na domácom ľade proti Detve zvládla a ostala medzi elitou. Názory na sezónu 2016/2017 boli pod hradom Matúša Čáka rôzne, no každý zainteresovaný sa zhodol, že niečo podobné sa už nesmie opakovať.

Pri pohľade na aktuálny káder Trenčína je na mieste povedať, že boj o záchranu by sa mal tejto slovenskej hokejovej bašte vyhnúť. Ostrieľaný tréner Peter Oremus, ktorý dokáže pracovať so staršími aj mladšími hráčmi sľubuje pokoj na trénerskom poste, v kádri sa objavujú mená ako Branko Radivojevič,  Marcel Hossa či Tomáš Starosta. Niekdajší slovenskí hokejoví reprezentanti, ktorí stále majú čo na slovenských klziskách ponúknuť. Obrovskou výhodou je taktiež fakt, že môžu mladým hráčom odovzdať cenné skúsenosti.

Brankárskou jednotkou by mal byť skúsený Michal Valent, ktorému bude kryť chrbát Tomáš Hiadlovský. Návrat na Slovensko hlási aj ostrieľaný harcovník do defenzívnych radov Peter Fruhauf a Dukla môže rátať aj so službami niekoľkých talentovaných mladíkov, ktorí môžu prekvapiť (napríklad Holenda). Káder Trenčanov pred novou sezónou vyzerá naozaj dobre a patrí k tomu lepšiemu, čo súčasný slovenský hokej ponúka. Pomôcť by mala aj spolupráca so Slovanom Bratislava.

Skúsený Branko Radivojevič v rozhovore pre médiá pred novým ročníkom vystihol situáciu jasne. „Naším cieľom nemôže byť len postup do play-off.“  Trenčín bol odjakživa zvyknutý hrať o najvyššie priečky a i keď v posledných rokoch nastal ústup z jeho niekdajších pozícii, pred začínajúcou sezónou je Dukla optimistickejšia. Pri kombinácii kvalitného trénera a vhodného mixu skúsenosti a mladíckej dravosti, môže Trenčín čakať pozitívny ročník.