Main Content

Tréner Nitry Okuliar absolvoval sympózium IIHF vo Fínsku

piatok, 15. júl 2011 13:00 | Autor: TASR

Tréner hokejistov HK Nitra Branislav Okuliar absolvoval v minulých dňoch desaťdňové trénerské sympózium vo Fínsku. Na konferencii v krajine úradujúcich majstrov sveta sa zúčastnil po skončení letnej prípravy na suchu pod Zoborom.

"Išlo o školenie organizované IIHF. Strávil som tam 10 dní. Prednášali nám fínski, švédski, americkí i kanadskí lektori. Boli tam však aj exotickí tréneri zo Škótska, Islandu alebo Írska. Bola to pre mňa vítaná škola,“ uviedol na klubovej internetovej stránke hknitra.sk Branislav Okuliar, ktorý v súčasnosti dovolenkuje v Bulharsku.

Kormidelník Nitranov už myslí aj na začiatok prípravy na ľade. V HK sa formuje káder, zatiaľ však odchody prevažujú nad príchodmi. Z klubu odišiel Marek Slovák, ktorý sa upísal Zvolenu, do Popradu sa pravdepodobne vráti Štefan Fabian a najnovšie Ján Laco uzavrel kontrakt s HC Lev Poprad, ktorý bude hrať v Kontinentálnej hokejovej lige.

"Bohužiaľ, Janko sa rozhodol pre Poprad. Počas celej prípravy na suchu i po nej sme boli v kontakte. Môžem povedať, že v Nitre by rád zostal, ale konkurovala nám ponuka z KHL. On má na to, aby stále napredoval a bývalý reprezentačný brankár musí chcieť dosiahnuť len tú najvyššiu métu. Z tohto pohľadu to bol očakávaný krok, brániť mu v tom nemôžeme. Ak by chytal na Slovensku, určite by to bolo len za Nitru,“ povedal podľa hknitra.sk Okuliar, podľa ktorého už v klube pracujú na posilnení brankárskeho postu. Podľa všetkého pôjde o gólmana z Česka, možný je však aj príchod brankára z Nórska či Švédska.

© WEBNOVINY