Main Content

V októbri ďalší boxerský sviatok: Joshuu vyzve Pulev

utorok, 5. september 2017 11:05 | Autor: TASR

V októbri ďalší boxerský sviatok: Joshuu vyzve Pulev
V októbri ďalší boxerský sviatok: Joshuu vyzve Pulev | zdroj: © TASR

Cardiff 5. septembra (TASR) - Vladimir Kličko ukončil aktívnu činnosť, britský profesionálny boxer Anthony Joshua tak bude obhajovať titul IBF v superťažkej hmotnostnej kategórii 28. októbra proti Kubratovi Pulevovi.

Bulhar je prednostný vyzývateľ organizácie, súboj sa uskutoční na Principality Stadium vo waleskom Cardiffe.

"Moja príprava je veľmi intenzívna napriek krátkemu času. Budem perfektne nachystaný, keď vstúpim do ringu, takže nebude mať žiadnu šancu. Anthony Joshua je skvelý a nebezpečný rival. Jeho štýl však perfektne vyhovuje môjmu," vyhlásil 36-ročný Pulev na svojom facebooku. Jedinú prehru v profesionálnej kariére utrpel v roku 2015 práve s mladším z bratskej dvojice Kličkovcov, odvtedy si pripísal päť úspechov za sebou.

Joshua pokoril Ukrajinca v apríli a k opasku IBF pridal titul WBA. Prednostný vyzývateľ druhej menovanej verzie je Kubánec Luis Ortiz, ktorý by sa mal najskôr stretnúť so šampiónom WBC Deontayom Wilderom z USA. V zápase Joshua - Pulev by sa malo bojovať o oba opasky, v prípade Britovho triumfu by mal nasledovať duel s víťazom konfrontácie medzi Wilderom a Ortizom.