Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Anglicko – Slovensko

utorok, 5. september 2017 10:43 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Anglicko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Anglicko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti nevyužili veľkú šancu sa dostať na čelo kvalifikačnej skupiny, keďže v Anglicku stratili vedenie. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7) – Podľa počtu anglických striel mal veľa práce, ale tu treba povedať, že drvivá väčšina z nich išla do stredu brány. Dôležité ale bolo, že ich spoľahlivo chytal, čím nedával domácim šance na dorážky. Za prvý gól absolútne nemohol, druhý mohol pri určitej zhode okolností chytiť, ale na jeho tričko určite nejde. Svoju pozíciu si celkovo zastal.

Peter Pekarík (6,5) – V tomto zápase sa nedostal toľko do útočenia, ako tomu bolo proti Slovincom, ale to sa dalo očakávať, keďže mal iné úlohy. Tie si viac-menej splnil, Angličania sa z jeho priestoru nepresadili. No pri gólovom rohu súpera mal stáť rozumnejšie, nie v hluchom priestore. Trocha iskry, ktorou nás neraz zapálil, mu teraz chýbalo.

Martin Škrtel (7) – Urobil len jednu chybičku, keď hlavou pripravil šancu súperovi, inak ukázal svoj tradičný spoľahlivý výkon. Zblokoval strelu Alliho, silný bol v osobných súbojoch a tiež spoľahlivý vo vzduchu. Svoju prácu si urobil. Potešilo aj to, že tentoraz bol koncentrovaný iba na výkon, nie ako v prvom zápase kvalifikácie...

Ján Ďurica (6,5) – Nebol to ten klasický Ďurica, akého poznáme. Nedostal sa až tak do zápasu, keďže bolo menej osobných súbojoch, v ktorých by ukázal svoje prednosti. Raz ukážkovo vyviezol loptu, ale raz tiež zlou prihrávkou nám trochu zavaril. Škoda, že pri víťaznom góle nevystúpil trochu razantnejšie proti Rashfordovi.

Tomáš Hubočan (6,5) – Ukázal dobré vysoké napádanie pred našim jediným gólom. No viac času strávil na vlastnej polovici, čo bola vlastne aj jeho úloha. Podal svoj tradičný snaživý výkon, výraznejšie zaváhal iba vtedy, keď sa cez neho presadil Kane a súper mal z toho veľkú šancu. Škoda, že on tú svoju neupratal do brány, ale tesne vedľa.

Milan Škriniar (7) – Dobre hral pozične, ešte lepšie v medzihre, ale tiež sa nevyhol menším zaváhaniam v oboch spomínaných aspektoch hry. Našťastie, tie súper nepotrestal. Ukázal silu na lopte a z našich hráčov mal najviac driblingov (4). S Lobotkom sa dobre dopĺňali, ale nevydržali v nastúpenom trende celý zápas. Vykartoval sa pre najbližší zápas, čím potvrdil, že inkasovanie zbytočných žltých kariet je jeho zlá vlastnosť.

Stanislav Lobotka (7) – Počas prvej polovice úvodného dejstva si anglické kluby začali počítať, koľko ešte majú v rozpočte voľných peňazí, aby ho hneď v zime kúpili, lenže potom cena postupne klesala... Vlastné pekelné tempo z úvodu nevydržal, čím sa prejavilo, že nemá v novej sezóne veľkú hernú prax. Keď začne hrávať a ešte viac sa oťuká, máme sa na čo tešiť. Pri góle ukázal všetky svoje prednosti, napádanie, pohyb a silu v kombináciách.

Vladimír Weiss (5,5) – Dovolil si kľučky, aké by iných našich hráčov možno ani nenapadli. Viackrát sa vrátil aj do defenzívy. No mal tiež viac strát lôpt, ako by bolo tolerovateľné, navyše takmer všetky Angličania využili na šance. Jedna vyústila po rohu v gól. Na konci prvého polčasu sa výborne uvoľnil do nájazdu, Walker ho v ňom evidentne podkopol, ale rozhodca nič... Dúfajme, že o mesiac už príde rozohraný, keďže začne katarská liga, lebo nízka herná prax sa na ňom prejavila.

Marek Hamšík (7) – Bol veľmi silný v kombináciách, vykúzlil skvelý center na Nemca, dobre si nachádzal miesto an ihrisku, ale aj tak to nebol ten Hamšík akého potrebujeme. Opäť hral kvalitne, ale proste niečo tomu chýba. Treba dúfať, že o mesiac príde z klubu v lepšej pohode, nie ako „hodinový“ hráč...

Róbert Mak (5,5) – Ani naše druhé krídlo sa nevyhlo stratám lôpt, pričom po tej najviac zbytočnej sme inkasovali rozhodujúci gól. Pritom v kombináciách ukázal dobrú úspešnosť prihrávok, ale viac by sme potrebovali, aby sa presadil v krídelnom priestore prienikmi, ako napr. pred šancou Nemca. V závere bola na ňom citeľná únava.

Adam Nemec (7) – Odohral naozaj kvalitný zápas vzhľadom na to, že nedostal toľko lôpt, ale vždy, keď sa s ňou stretol, tak niečo v prospech tímu s ňou urobil. Prihrávka na gól bola lahôdková, len škoda, že to potom čiastočne negoval pri tom vyrovnávajúcom, keď pri rohu súpera zaspal. A ešte väčšia škoda, že neupravil stav pri svojej šanci na 1:2.

Albert Rusnák, Michal Ďuriš, Ondrej Duda (bez známky) – Všetci traja to mali ťažké, keďže mali v záverečnej fáze  rozhýbať našu hru, no spoluhráči, ktorí boli na trávniku od úvodu, už proste mleli z posledného a ťažko sa tak mohlo niečo na priebehu a výsledku zmeniť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon