Main Content

Rybáriková aj na US Open končí na rakete Muguruzovej Blancovej: Bola som totálne rozbitá

sobota, 2. september 2017 12:05 | Autor: TASR

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková | zdroj: © TASR

New York 1. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Nasadenej trojke Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej podľahla hladko 1:6, 1:6. Slovensko tak v New Yorku prišlo aj o svoje posledné želiezko v singli.

Rybáriková neodplatila wimbledonskej šampiónke semifinálovú prehru z trávy All England Clubu. Napriek prehre by mala po US Open prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej tridsiatke. V onlajn vydaní rebríčka WTA jej patrí 26. miesto. Vo Flushing Meadows vyrovnala svoje singlové maximum z rokov 2008 a 2009.

Muguruzová mala proti Rybárikovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0. Rodáčka z Venezuely hrala rovnako ako vo Wimbledone agresívne, kvalitne podávala a po druhom servise Rybárikovej tlačila Slovenku do defenzívy.

Na začiatku druhého dejstva slovenská dvojka zobrala Muguruzovej podanie. Španielka však potom získala šesť gemov za sebou a suverénne postúpila do osemfinále. Muguruzová je tak stále v hre o post svetovej jednotky. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti trinástej nasadenej Češke Petre Kvitovej.

Rybáriková v rozhovore pre web tenisovysvet.takurcitee.sk na margo zápasu s Muguruzovou uviedla. "Čakala som, že to bude veľmi ťažké, keďže som sa cítila veľmi zle už po zápase s Kristýnou Plíškovou. Na Wimbledone bolo strašnou výhodou to, že som nehrala štvorhru. Včera som hrala debla, čo mi odobralo ďalšiu energiu. Dnes som sa zobudila totálne ‚rozbitá‘, takže som vedela, že to bude veľmi ťažké. Musím byť úplne fit, aby som mohla konkurovať takej hráčke, ako je ona. Mrzí ma, že to bolo takéto. Vôbec som nevládala, nič som zo seba nevedela dostať. Mrzí ma, že som nemohla vôbec nič ukázať. Hralo sa mi dnes strašne ťažko, veľmi ťažko som sa hýbala, mrzí ma, že som bola v takomto fyzickom stave.

 

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ(SR) 6:1, 6:1