Main Content

Hlasy trénera Hapala a hráčov po úspešnom vstupe Slovenska U21 do kvalifikácie na ME

sobota, 2. september 2017 05:05 | Autor: TASR

Hlasy trénera Hapala a hráčov po úspešnom vstupe Slovenska U21 do kvalifikácie na ME
Hlasy trénera Hapala a hráčov po úspešnom vstupe Slovenska U21 do kvalifikácie na ME | zdroj: © TASR

Tallinn 1. septembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov uspela v piatkovom premiérovom vystúpení v 2. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 tejto vekovej kategórie na ihrisku estónskych rovesníkov 2:1. Stopér Michal Sipľak otvoril skóre už v 14. minúte, domáci vyrovnali zásluhou Markusa Pooma v 83. minúte a o osude stretnutia rozhodol vlastný gól Kaspara Mutsa v predposlednej minúte riadneho hracieho času.

hlasy po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Prvý polčas bol v našej réžii. Dali sme aj gól. V druhom polčase niektorým hráčom dochádzali sily. Na niektorých bolo vidieť, že nenastupujú pravidelne vo svojich kluboch. Začali sme sa báť o výsledok. My sme napriek tomu mali ďalšie stopercentné šance, ale tie sme nepremenili. Inak by bol výsledok iný. Za toto víťazstvo sme však veľmi radi. Chlapci sa v závere zomkli a bojovali až do konca. Tri body sa v tejto skupine počítajú."

Michal Sipľak, autor gólu SR 21: "Gól som strelil po odrazenej lopte. Vystrelil som z prvej a našťastie to tam padlo. Tento gól veľmi veľa pre mňa znamená. Nakopol nás v zápase. A vďaka bohu aj za ten druhý gól, ktorý padol do estónskej siete v závere stretnutia. Bol to veľmi náročný zápas."

Jakub Hromada, kapitán SR 21: "Dnes sme si to skomplikovali sami. Bolo ťažké dobýjať estónsky defenzívny blok. Ku koncu zápasu nám navyše dali gól z protiútoku, ale našťastie sme to v samom závere dotlačili silou vôle do víťazného konca. Chalani makali a máme veľmi dôležité víťazstvo v skupine."