Main Content

Japonky favoritkami, Slovenky spoznajú súpera

piatok, 15. júl 2011 10:30 | Autor: TASR

Japonské tenistky sú podľa papierovej sily kádrov jednoznačnými favoritkami víkendového stretnutia s Argentínčankami o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2012 reprezentačných družstiev žien.

Hostky nemajú k dispozícii zdravotne indisponovanú renomovanú univerzálku Giselu Dulkovú a všetky štyri domáce hráčky figurujú vo svetovom rebríčku WTA nad renkingovou jednotkou Juhoameričaniek Maríou Irigoyenovou.

Hrá sa na tvrdom povrchu Decoturf v hale Bourbon Beans Dome v Kobe, v sobotu od 7.00 h SELČ a v nedeľu so začiatkom o 6.00 h SELČ. Duel sa pôvodne mal konať v jednotnom asociačnom termíne 16. - 17. apríla v Tokiu. Dôvodom na zmenu dejiska i termínu bola marcová prírodná katastrofa v krajine "vychádzajúceho slnka".

Okamžite po rozhodnutí o víťazovi zápasu Japonsko - Argentína sa priamo na kurte uskutoční žreb Fed Cupu 2012, súpera na 1. kolo II. svetovej skupiny spozná aj tím SR. Ako je známe, Slovenky po roku klesli nazad práve do II. svetovej skupiny aprílovou bratislavskou prehrou 2:3 so Srbkami v dueli o elitnú osmičku ročníka 2012.

Vo februári 2012 sa stretnú s niekým z pätice Švajčiarsko (12. v renkingu krajín podľa ITF), Bielorusko (13.), Francúzsko (14.), Slovinsko (15.) a Argentína (21.), pretože figurujú na 11. pozícii v rebríčku a budú nasadené rovnako ako Američanky (4.) a Austrálčanky (10.). Štvrtým nasadeným tímom v tejto chvíli síce sú Švajčiarky (12.), ale ITF dávnejšie oznámila, že v prípade úspechu domácich v Kobe, čo sa teraz papierovo črtá, ich vytlačí medzi nenasadené družstvá práve tím Japonska. Vyplýva z toho teda, že zápas Sloveniek s Japonkami neprichádza do úvahy, pretože Japonky buď takisto budú nasadené, alebo si vôbec nezahrajú v prelínačke.

Program stretnutia Japonsko - Argentína o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2012 reprezentačných družstiev žien (hrá sa na tvrdom povrchu Decoturf v hale Bourbon Beans Dome v Kobe):
Sobota (od 7.00 h SELČ) - dvojhry:
Misaki Doiová - María Irigoyenová
Ajumi Moritová - Mailen Aurouxová
Nedeľa (od 6.00 h SELČ) - dvojhry:
Ajumi Moritová - María Irigoyenová
Misaki Doiová - Mailen Aurouxová
Štvorhra:
Rika Fudžiwarová, Kurumi Narová - Mailen Aurouxová, María Irigoyenová

Postavenie krajín, ktoré budú či môžu hrať v II. svetovej skupine Pohára federácie 2012 tenisových reprezentačných družstiev žien, v rebríčku ITF:
Nasadené:
4. USA
10. Austrália
11. Slovensko
12. Švajčiarsko - Slovenky by hrali doma
--------------
Nenasadené:
13. Bielorusko - Slovenky by hrali u súpera
14. Francúzsko - Slovenky by hrali doma
15. Slovinsko - o výhode domáceho prostredia by rozhodol žreb
16. *Japonsko - vzájomný zápas so SR neprichádza do úvahy
21. *Argentína - Slovenky by hrali doma

Pozn.: Ak Japonsko zvíťazí nad Argentínou, posunie sa medzi nasadené krajiny namiesto Švajčiarska.
*Zdolaný zo zápasu Japonsko - Argentína nebude hrať o účasť v II. svetovej skupine 2012.

© WEBNOVINY