Main Content

Mayweather potvrdil koniec kariéry 3 krátkymi vetami. Poslal v nich aj odkaz McGregorovi

nedeľa, 27. august 2017 09:05 | Autor: TASR

Mayweather potvrdil koniec kariéry 3 krátkymi vetami. Poslal v nich aj odkaz McGregorovi
Mayweather potvrdil koniec kariéry 3 krátkymi vetami. Poslal v nich aj odkaz McGregorovi | zdroj: © TASR

Las Vegas 27. augusta (TASR) - Americký boxer Floyd Mayweather dosiahol rekordné 50. víťazstvo v profesionálnom ringu bez jedinej prehry alebo remízy. V T-Mobile Arene v Las Vegas pokoril írskeho debutanta Conora McGregora technickým knokautom v desiatom kole z dvanástich vypísaných.

Štyridsiatnik Mayweather napriek dvojročnej prestávke potvrdil očakávanú výhodu boxera proti majstrovi zmiešaných bojových umení. Ten začal svižne a na favorita vybehol najmä na začiatku štvrtého kola, no skúsený Američan neustále kontroloval situáciu a všetky podstatné údery pochytal do krytu, ani raz sa nedostal do problémov. Ír je zvyknutý na kratšie zápasy, Mayweather tak začal výraznejšie atakovať v druhej polovici. Už markantný rozdiel bol v deviatom kole, ktoré ešte McGregor "prežil", ale v nasledujúcom po ďalšej spŕške čistých zásahov do hlavy už ringový arbiter Robert Byrd ukončil stretnutie ľahkej strednej hmotnostnej kategórie.

"Conor bol ťažký protivník, omnoho lepší než som očakával, využíval rôzne uhly. Dali sme fanúšikom, čo chceli vidieť. Náš plán bol počkať si a spoznať oponenta. V MMA sa bojuje na 25 minút, potom sa unavil. Povedal som, že duel nebude na plný počet kôl, na hrane sa ocitla reputácia boxu. Ďakujem priaznivcom z Írska aj celého sveta, ktorí sa prišli pozrieť," vyhlásil v ringu Mayweather. Prekonal maximum už nebohého krajana Rockyho Marciana v počte triumfov bez neúspechu či nerozhodného rezultátu. Pred časovým limitom ukončil súboj po 27. raz, premiérovo od septembra 2011. Potvrdil, že už nebude zveľaďovať svoju bilanciu. "Toto bolo môj posledný súboj. Určite. Vybral som si správneho súpera, Conor, si neskutočný šampión," dodal "Money" podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook.

"Úvodné kolá som získal ľahko, súper však potom prispôsobil svoj štýl. Už nie je taký rýchly ani silný, ale stále je pokojný a trpezlivý. Mohol som ešte pokračovať, bol som len mierne unavený. Floyd však s pribúdajúcim časom preukázal viac skúseností, čerpal z 50 profesionálnych duelov. Prechovávam k nemu výhradne rešpekt. Dúfam, že som zabavil divákov," uviedol 29-ročný McGregor.

Predzápasové nepriateľské vyjadrenia v záujme propagácie konfrontácie, ktorá motivovala oboch protagonistov vysokou komerčnou hodnotou, sa stali minulosťou a obaja si medzi štyrmi rohmi vyjadrili rešpekt. Podujatie nesklamalo ani športovo, Ír si vyslúžil uznanie takmer desaťkolovým vzdorovaním jednému z najlepších boxerov generácie.

 

ľahká stredná váha v Las Vegas (USA):

Floyd Mayweather (USA) - Conor McGregor (Ír.) TKO (10/12, 1:05 min)