Main Content

Gianluigi Buffon prezradil miesto, na ktorom si chce ešte raz zahrať

štvrtok, 24. august 2017 12:09 | Autor: Timotej Gašper

Gianluigi Buffon prezradil miesto, na ktorom si chce ešte raz zahrať
Gianluigi Buffon prezradil miesto, na ktorom si chce ešte raz zahrať | zdroj: © TASR

Talianska legenda sa v nedávnom interview rozhovorila o pravdepodobne poslednej sezóne v prestížnej Lige majstrov. Gigi okrem iného prezradil, ktoré miesto by chcel v rámci kariéry ešte raz navštíviť a zažiť jeho elektrizujúcu atmosféru.

Talianska 39-ročná brankárska legenda nastúpila naprieč kariérou na 844 klubových a 169 reprezentačných zápasov. Pre Buffona sa pomaly blíži koniec kariéry, no stále má pred sebou novú sezónu, v ktorej bude Juventus bojovať na všetkých možných frontoch. Ako je zvykom, taliansky gigant sa predstaví aj v Lige majstrov, kde Buffon odchytal v kádri Juve už 102 zápasov.

„Keď hráte v Lige majstrov, dostávate možnosť súperiť s najlepšími klubmi a hrať na najväčších a najlepších štadiónoch v Európe. Keď ste mladí, ste motivovaní, pretože všetko je len pred vami a viete, že toho prežijete ešte naozaj veľa. Keď ste však starí, uvedomíte si, že sú vo futbale veci, ktoré už nikdy nemusíte zažiť.“

Počas kariéry navštívil taliansky brankár množstvo krajín a štadiónov vrátane stánkov ako Nou Camp, Santiago Bernabeu či Old Trafford. Jeden štadión však na 39-ročného Buffona zapôsobil špeciálnym dojmom.

„Samozrejme, chcel by som ešte hrať na Old Trafford, Nou Campe či Santiago Bernabeu. Rozhodne však chcem ešte raz zažiť elektrizujúcu atmosféru v Celtic Parku, domácom štadióne Celticu Glasgow.“

Buffon hral v Celtic parku počas kariéry dvakrát, v rokoch 2001 a 2013. Los základných skupín Ligy majstrov sa koná už dnes a ako Juventus, tak aj Celtic sú v žrebovacích košoch a šanca, že na seba natrafia, existuje.