Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (14.7.2011) + VIDEO

štvrtok, 14. júl 2011 18:45 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (14.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (14.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Viera ukončil kariéru

Patrick Viera dnes oznámil ukončenie aktívnej kariéry, po tom čo mu vedenie Citizens neponúklo predĺženie zmluvy. 35-ročný záložník bude napriek tomu aj naďalej pôsobiť vo svetovom futbale. S vedením Manchestru City sa dohodol na novom zamestnaneckom pomere. Už od novej sezóny by mal byť platným členom manažmentu jedného z najbohatších klubov sveta.

Boateng definitívne do Bayernu

Mužstvo Bayernu získalo pred štartom novej sezóny výraznú posilu do stredu obrany. Z Manchestru City prichádza k Bavorom stopér Jérome Boateng, ktorý v najbližších dňoch podpíše s mníchovským veľkoklubom zmluvu na štyri sezóny. Oba kluby sa dohodli na tom, že médiám neprezradia prestupovú čiastku. Podľa renomovaného portálu transfermarkt je hodnota Boatenga 15 miliónov eur.

Scott Parker na hosťovanie do Chelsea?

Informácie z Britských ostrovov vravia o tom, že West Ham nie je ochotný predať svoju najväčšiu hviezdu Scotta Parkera napriek tomu, že klub zostúpil do nižšej súťaže. Parkerovi by však chceli umožniť hrať v Premier League a tak sú ochotný rokovať s Chelsea o ročnom hosťovaní. Zaň by vraj Blues mali zaplatiť West Hamu 4 milióny eur.

Downing do Liverpoolu


Kenny Daligish získal do Liverpoolu ďalšiu veľkú letnú posilu. Stal sa ňou Stewart Downing, ktorý prichádza na Anfield Road z konkurenčnej Aston Villy. Liverpool zaplatil za tohto 26-ročného anglického reprezentanta 20 miliónov libier. “The Reds“ už získali v predchádzajúcom období Jordana Hendersona zo Sunderlandu a Charlieho Adama z Blackpoolu.



Aguero na odchode z Atlética Madrid


Argentínsky útočník Sergio Aguero dnes potvrdil, že počas aktuálneho prestupového obdobia určite opustí káder Altética Madrid. Meno jeho nového zamestnávateľa by malo byť známe ešte pred skončením turnaja Copa America, na ktorom strelil v doterajších troch stretnutiach zhodný počet gólov. O talentovaného 23-ročného kanoniera sa zaujímajú predovšetkým Real Madrid, Juventus a Manchester City. Atlético by mohlo jeho odchodom zinkasovať približne 45 miliónov eur. 

Sneijder do Manchestru United!


Keď sme vás včera informovali o tom, že Inter doteraz nedostal za Sneijdera žiadnu oficiálnu ponuku ešte sme netušili, že dohoda medzi Interom Miláno a Manchestrom United je takmer na spadnutie! Holandský reprezentant by mal prestúpiť na Old Trafford za závratných 35,2 milióna libier (41 miliónov eur). Oba kluby s touto čiastkou súhlasili a teraz ostáva len dotiahnúť plat hráča, ktorý požaduje od „Fergusona“ 200 tisíc libier týždenne.