Main Content

Tenisové analýzy na štvrtok (14.7.)

štvrtok, 14. júl 2011 12:19 | Autor: Michal Boháč

Tenisové analýzy na štvrtok (14.7.)
Tenisové analýzy na štvrtok (14.7.) | zdroj: Michal Boháč pre Sport7.sk, foto SITA

V dnešný deň sa hrá viacero zaujímavých zápasov na okruhoch ATP a WTA. Našim tipujúcim prinášame analýzu k stretnutiam na turnajoch v Rakúsku, Nemecku a Taliansku.

Martič Petra (CHOR) – Mayr Patrícia (AUT)
Bad Gastein, Rakúsko, začiatok stretnutia:  13.00

Chorvátka Martičová má v tomto roku na antuke bilanciu 7:7. Na “oranžovom” povrchu sa najďalej dostala na challengeri v talianskom Cuneo, do štvrťfinále, no najväčší tohtosezónny úspech dosiahla v hale v Kodani, kde sa prebojovala medzi štyri najlepšie hráčky turnaja. V semifinále vypadla na rakete Lucky Safárovej 6:1, 4:6, 2:6. Na Australian OPEN prešla len do 2.kola, kde prehrala s poľskou hráčkou A. Radwanskou 6:3, 6:4. Jej výsledky z posledného obdobia tak nie sú príliš presvedčivé.

Domáca hráčka Patrícia Mayr dosiahla v tomto roku na antuke oveľa lepšie výsledky ako jej chorvátska súperka. Bilancia 29:14 hovorí za všetko, hoci sú to väčšinou výsledky z nižšej triedy (ITF). Vo francúzskom Biarritze nestačila na domácu Parmentierovú 2:1 na sety, ale mesiac dozadu si už na titul siahla a to v českom Zlíne, kde vo finále hladko zdolala  Pervakovú 6:1, 6:0. Na domácom turnaji Bad Gastein sa zúčastňuje každú sezónu. Najďalej sa prebojovala v minulej sezóne, do štvrťfinále, v ktorom podľahla Cornetovej 2:1 na sety.

Rakušanka Mayr Patrícia má v tejto sezóne oveľa presvedčivejšie výsledky na antuke, ako jej dnešná súperka z Chorvátska. My veríme v jej postup do ďalšieho kola. Do karát jej bude hrať aj domáce prostredie. Svoju dobrú formu potvrdila v prvom kole, v ktorom dala „kanára” Dominqguez Lino (6:0, 7:6).

 Náš Tip: Mayr Patrícia vyhrá v zápase ( kurz okolo 1,6 )
 Náš tip pre odvážnejších: Mayr Patrícia vyhrá 2:0 na sety ( kurz okolo 2,32 )

Stebe Cedrick – Marcel (GER) – Fognini Fabio (ITA)
Stuttgart, Nemecko, začiatok stretnutia: 15:00 

Domáci hráč Stebe sa stal čiernym koňom celého turnaja, po tom ako v prvom kole vyradil Rusa Nikolaja Davydenka 2:1 na sety. Proti favoritovi hral pohľadný útočný tenis, nebál sa tvrdo udrieť a všetko vyšperkoval nebezpečným servisom. V tejto sezóne má na antuke pozitívnu bilanciu 13:7.

Fognini, ktorý je už pomerne známym hráčom na okruhu ATP, neraz potvrdil úlohu favorita práve na antuke. V tomto roku má na tomto povrchu mierne pozitívnu bilanciu 13:12. V prvom kole vyhral s neznámym Kernom hladko 2:0 na sety.

Fognini je schopný hrať kvalitný tenis najvyššej úrovne, no je často veľmi nevyspytateľný a jeho výkony sú ako na hojdačke. Favoritom stretnutia je preto podľa nás domáci hráč, ktorý sa začína ukazovať celému svetu v pozitívnom svetle a my veríme tomu, že nadviaže na skvelý výkon zo zápasu proti Davydenkovi.

Náš Tip: Stebe Cedrick vyhrá zápas ( kurz okolo 2,5 )

Roberta Vinci (ITA) – Begu Irina (RUM)

Palermo, Taliansko, začiatok stretnutia:  20.30


Veľmi atraktívny zápas sa dnes koná v Palerme, keď domáca Vinciová vyzve Rumunku Beguovú. Zaujímavosťou je, že tieto dve hráčky sa stretli pred pár dňami vo finále  turnaja v Budapešti, v ktorom po 3-setovom boji zvládla zápas lepšie Vinciová, ktorá tak mohla v tomto roku zdvihnúť nad hlavu už tretí pohár (Barcelona, Hertogenbosch-tráva a už spomínaný Budapešť). Talianka predvádza v tejto sezóne svoj najlepší tenis v kariére. V prvom kole to potvrdila jasným víťazstvom nad  Karatantchevovou 6:2, 7:5.

Rumunská hráčka určite nie je žiadnou ľahkou súperkou, čo v tomto roku už neraz potvrdila vynikajúcimi výkonmi. Má za sebou už dve tohtoročné finále na okruhu WTA (antuka), no ani raz nešla z kurtu ako víťazka. Presadzuje sa dobrým servisom a slušnou hrou od základnej čiary. V prvom kole prešla cez Camerinovu ( ITA ) 6:2, 7:5.

Našou favoritkou je domáca hráčka, ktorá má skvelú formu. Tú dokázala potvrdiť v tejto sezóne už troma titulmi na okruhu WTA.

Náš Tip: Roberta Vinci vyhrá v celom zápase ( kurz okolo 1,6 )
Náš tip pre odvážnejších: Roberta Vinci  vyhrá 2:0 na sety ( kurz okolo 2,25 )