Main Content

Rooneyho zdravotný stav zatiaľ otázny, anglicky denník Sun píše: "Modlíme sa"

streda, 31. marec 2010 14:39 | Autor: TASR

Rooneyho zdravotný stav zatiaľ otázny, anglicky denník Sun píše: "Modlíme sa"
Rooneyho zdravotný stav zatiaľ otázny, anglicky denník Sun píše: "Modlíme sa" | zdroj: SITA

Desať týždňov pred začiatkom futbalových majstrovstiev sveta vydesil fanúšikov anglickej reprezentácie pohľad na skackajúceho útočníka Wayna Rooneyho v závere utorňajšieho zápasu štvrťfinále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Manchestrom United.

Dôrazný zakončovateľ opúšťal mníchovskú Allianz Arenu s pravým členkom v špeciálnej umelohmotnej topánke. V stredu sa podrobí vyšetreniu magnetickou rezonanciou. "Nemyslím si, že ide o niečo vážne, ale musíme počkať a uvidíme," pokojne konštatoval tréner Alex Ferguson.

Rooney doplatil na súboj s Mariom Gómezom iba krátko pred tým, ako Ivica Olič v nadstavenom čase strelil víťazný gól Bayernu na 2:1. Anglický reprezentant atakoval súpera zozadu, útočník domácich mu pri tom stúpil na ľavé chodidlo a nepriamo tým spôsobil vyvrtnutie pravého členka.

Už v druhej minúte duelu pritom Rooney otvoril skóre svojím 34. gólom v sezóne. Záver bol však pre obhajcu trofeje ako zo zlého sna, Bayern obrátil stav a jeden z najlepších futbalistov sveta sa zranil. V stredu vyšiel britský bulvárny denník The Sun s veľavravným titulkom "Modlime sa". Rooney je kľúčovou postavou ofenzívy anglického národného tímu, pred štyrmi rokmi sa pre zlomeninu predpriehlavkovej kosti chodidla nemohol poriadne pripraviť na MS 2006. Mohol síce hrať, ale zverenci Svena-Görana Erikssona vtedy vypadli v štvrťfinále.