Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (6.7.) + VIDEO

streda, 6. júl 2011 16:44 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (6.7.) + VIDEO
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (6.7.) + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Obert do Grécka

Mladý obranca Dunajskej Stredy Igor Obert, o ktorého sa v lete výrazne zaujímala Senica, nezakotví ani na Záhorí a pravdepodobne neostane ani na Žitnom ostrove. Vážny záujem o jeho služby totiž prejavil grécky Olympiacos Volos, ktorý bude hrať v tejto sezóne v predkole Európskej Ligy. V kádri gréckeho mužstva sa už nachádza dvojica Slovákov, Obert si tak možno už čoskoro zahrá s Máriom Breškom a Peterom Doležajom.

Trnavská výprava sa rozdelí na dve časti


Dnes sa káder Spartaka Trnava rozdelil na dve skupiny. Prvá spoločne s realizačným tímom už odcestovala do Podgorice, kde budú Spartakovci počas odvetného duelu I. predkola Európskej Ligy so Zetou Golubovci ubytovaní. Druhá skupina zložená z letných posíl, ktoré nemôžu hrať v I. predkole EL kvôli pravidlám UEFA, sa pripojí k B tímu Trnavy a odohrá s nim prípravný zápas proti Podbrezovej.

Ibragimov v Prešove nepokračuje


Káder Tatrana Prešov opúšťa útočník z Uzbekistanu Aziz Ibragimov, ktorého si môžete pamätať z pôsobenia v Slovane spred pár rokov. Ibragimov bol v Prešove na skúške, no podľa slov trénera Tarkoviča nezapadá do koncepcie Východniarov.

Držík za „Ružu“ hrať nebude

Igor Držík, ktorý bol v drese Ružomberka  na skúške, vedenie liptovského klubu v prípravných zápasoch dostatočne nepresvedčil a tak mužstvo trénera Jurkemika napokon neposilní. V Ružomberskom kádri neostane ani české trio Timm, Krbeček a Sedláček.

Novák takmer po roku opäť v hre

Ján Novák patril ešte nedávno k najväčším hviezdam a zároveň talentom Corgoň Ligy. V Európskej Lige v predkolovej fáze sezóny 2009/2010 dokonca trikrát skóroval do siete AS Rím, čím na seba upozornil desiatky zahraničných skautov. Potom však prišla dlhá séria zranení a z člena širšieho reprezentačného kádra sa stal dlhodobý maród.  Posledný zápas odohral minulý rok 4. júla na sústredení v súboji s Alaniou Vladikavkaz.

Po roku bez jedného dňa si Novák konečne opäť obul  kopačky na 90-minút v prípravnom stretnutí 3. júna proti Michalovciam. Držme mu palce, nech sa mu ďalšie zranenia až do konca kariéry úspešne vyhýbajú a nech už čoskoro nájde formu podobnú tej proti AS Rím.