Main Content

Novinky a špekulácie z NHL (6.7.2011)

streda, 6. júl 2011 16:08 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z NHL (6.7.2011)
Novinky a špekulácie z NHL (6.7.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Otvorením trhu s voľnými hráčmi začalo byť rušno aj v zámorskej NHL. V našej pravidelnej rubrike s názvom "Novinky a špekulácie z NHL" nájdete všetky podstatné novinky uplynulého dňa najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete.

Sekera chce arbitráž

Húževnatému slovenskému obrancovi Andrejovi Sekerovi došla trpezlivosť.  Ako obmedzený voľný hráč Buffala Sabres požiadal vedenie NHL o arbitrážny súd. Sabres si totiž udržali práva na Sekeru tým, že mu ponúkli 10 percentné navýšenie platu. To sa však rodákovi z Bojníc máli, keďže minulá sezóna bola jeho najlepšia v kariére a so ziskom 29 bodov sa umiestnil v prvej 50-ke najproduktívnejších obrancov sezóny. Klub aj hráč sa však chcú docieliť dohodu mimo arbitráž a o novej zmluve intenzívne rokujú.

Hráči žiadali o arbitráž


Okrem vyššie spomínaného Andreja Sekeru požiadali o arbitráž ďalšie desiatky hráčov. Tu je ich zoznam.

Josh Gorges (Montreal), Michael Sauer, Brandon Dubinsky, Ryan Callahan, Brian Boyle (všetci NY Rangers), Sergej Kosticyn (Nashville), Teddy Purcell (Tampa Bay), Blake Comeau (NY Islanders), Blake Wheeler (Winnipeg), Andrew Cogliano (Edmonton), Jannik Hansen (Vancouver), Mark Fraser (New Jersey), Derek Joslin (Carolina), Lauri Korpikoski (Phoenix), Chris Campoli, Viktor Stalberg (obaja Chicago), Ryan Wilson, Kevin Porter (obaja Colorado), Dan Sexton (Anaheim), Alec Martinez a Brad Richardson (obaja Los Angeles).


Tvrďas Konopka do Kanady


Kanadský útočník Zenon Konopka podpísal novú zmluvu s Ottawou Senators, kde sa sťahuje z New Yorku islanders. Konopka je známy ako hráč, ktorý sa doslova vyžíva v napätých situáciách a bitkárskych súbojoch. V minulosti pôsobil okrem New Yorku aj v Anaheime, Columbuse a Tampe.

Kaberle odchádza z Bostonu


Český urastený obranca Tomáš Kaberle bude v novej sezóne pôsobiť v Caroline Huricanes, ktorej sa upísal po tom, čo sa z neho stal neobmedzený voľný hráč . Kaberle naposledy pôsobil v Bostone, kde sa s Medveďmi tešil zo zisku Stanley Cup. Skúsený Čech nazbieral v predchádzajúcej sezóne 47 bodov, čo mu stačilo na pekné 13. miesto v produktivite obrancov.

Corvo k obhajcovi


Opačným smerom ako Kaberle sa vybral obranca Joe Corvo, ktorý prichádza do Bostonu práve z Caroliny. Tridsaťtriročný skúsený americký zadák pôsobil v najlepšej hokejovej lige sveta aj vo Washingtone, Ottawe a  Los Angeles. V minulej sezóne nazbieral v 82 stretnutiach 41 bodov.