Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (5.7.2011) + VIDEO

utorok, 5. júl 2011 18:34 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (5.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (5.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Tevéz na odchode z Manchestru City

Argentínska hviezda Carlos Tevéz opätovne vyjadril svoju túžbu opustiť miliardársky Manchester City a vrátiť sa naspäť do rodnej Argentíny za svojou rodinou. Tevéz chcel odísť z Anglicka už počas zimného prestupového obdobia, no po tom ako sa rozhodol zostať až do konca sezóny zažil s “Citizens” veľmi úspešnú jar. Počas nej totiž “bledomodrí” vybojovali ligový pohár (FA Cup) a skončili na výbornej 3. priečke v ligovej tabuľke, ktorá im zabezpečila postup do Ligy majstrov. Tevéz už požiadal vedenie klubu o akceptovanie jeho priania, či tak klub spraví je však v tejto chvíli otázne.

Real Marid minul ďalších 30 miliónov eur


Real Madrid získal ďalšiu veľkú letnú posilu. Po tom ako nedávno prestúpil k “pusinkám” Nuri Sahin sa podarilo vedeniu bieleho baletu dohodnúť prestup Fabia Coentraa. 23-ročný obranca, ktorý doteraz pôsobil v Befike Lisabon, prestupuje do Realu za čiastku 30 miliónov eur.



Marchetti do Lazia


27-ročný brankár Federico Marchetti, ktorý na seba upozornil širšiu futbalovú verejnosť hlavne počas MS 2010 v JAR v drese Talianska, prestupuje do Lázia Rím z konkurenčného Cagliari. Vedenie Lazia podpísalo s Marchettim zmluvu na 5 sezón, po tom ako Cagliari zaplatilo odstupné vo výške 5,7 milióna eur.

Spahic sa sťahuje do Primera Division


Bosniansky obranca Emir Spahic prestupuje z Montpellieru do španielskej Sevilly. Napriek tomu, že zahraničné média spojovali jeho meno predovšetkým s klubmi z Premier League Spahic napokon uprednostnil Sevillu, s ktorou podpísal trojročný kontrakt. Montpellier zinkasoval od Sevilly čiastku 2 miliónov eur.

Pedro predĺžil s Barcelonou

Pedro Rodríguez, ktorý s Messim a Davidom Villom vytvoril v minulej sezóne pravdepodobne najnebezpečnejší útočný trojzáprah na našej planéte, podpísal s Barcelonou novú zmluvu, ktorá mu zabezpečuje pôsobenie v Katalánsku až do konca sezóny 2015/2016.

Rossi v hľadáčiku Tottenhamu

Po tom ako stroskotal prestup Taliana Giuseppe Rossiho z Villarealu do Barcelony sa o tohto nebezpečného útočníka začal zaujímať manažér Tottenhamu Harry Redknapp. Ten by chcel jeho príchodom ešte zvýrazniť konkurenciu v útoku, kde je už teraz pomerne veľký pretlak (Peter Crouch, Roman Pavljučenko, Jermain Defoe).  Odhadovaná cena za prestup Rossiho je podľa špecializovaného portálu transfermarkt 25 miliónov eur.