Main Content

Novinky a špekulácie z NHL (5.7.2011)

utorok, 5. júl 2011 12:39 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z NHL (5.7.2011)
Novinky a špekulácie z NHL (5.7.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Otvorením trhu s voľnými hráčmi začalo byť rušno aj v zámorskej NHL. V našej pravidelnej rubrike s názvom "Novinky a špekulácie z NHL" nájdete všetky podstatné novinky uplynulého dňa najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete.

Jágr a jeho angličtina

Zatiaľ najväčšou prestupovou bombou v NHL je prestup Jaromíra Jágra z Avangardu Omsk do Philadelphie. Český veterán sa po presune do tímu Flyers prezradil, že musí oprášiť svoju angličtinu, keďže počas pôsobenia v KHL si postačil s ruštinou. Nuž, uvidíme, či to hviezdny „Jarda“ zvládne.

Jets sa posilňujú    


Staro-nový tím NHL Winnipeg Jets sa snaží držať krok s ostatnými a svoj káder výrazne rozširuje. Najnovšími posilami kanadského tímu sa stali útočník Aaron Gagnon a obranca Mark Flood. Gagnon pôsobil naposledy v Dallase a Flood vo Vancouvri , no pôsobil zväčša na farme v Manitobe.

Lukratívna výmena


Keď sa prvého júla otvoril trh s voľnými hráčmi nebolo núdze o viaceré zaujímavé „trejdy“. Jedna z najšokujúcejších prebehla medzi Mennesotou a San Jose. Novým Divochom sa stal kanadský snajper Dany Heatley a k Žralokom prešiel český útočník Martin Havlát.

Vrbata predĺžil s Phoenixom


Český útočník Radim Vrbata je už dlhšie súčasťou kádra Phoenixu a z tohto mužstva sa nechystá odísť ani v najbližšom období. Hoci je prestupový trh v NHL nevyspytateľný a klub môže hráča vymeniť v podstate kedykoľvek počas sezóny Vrbata si zabezpečil stály príjem novou viacročnou zmluvou.

Fasth do NHL nenazrie


Na uplynulých MS v hokeji, ktoré sa konali u nás na Slovensku, upútalo skautov NHL viacero hráčov. Medzi najväčšie objavy šampionátu môžeme bez diskusie zaradiť švédskeho brankára Viktora Fastha, o ktorého sa hneď po sezóne začalo trhať viacero klubov v NHL a KHL. Sympatický „bloňďák“ však dal prekvapujúco všetkým záujemcom košom a ešte minimálne rok zostane v AIK Štokholm.

Peckham ostáva v Oilers

Obranca Theo Peckham uzavrel s Edmontonom novú ročnú zmluvu a svoje pôsobisko nateraz nezemní. Peckham sa totiž od prvého júla stal neobmedzeným voľným hráčom a o jeho služby sa zaujímalo hneď viacero mužstiev.