Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (3.7.)

nedeľa, 3. júl 2011 13:57 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (3.7.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (3.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Divácky bojkot (ževraj)  končí

Po zápase Spartak Trnava – Zeta Golubovci (3:0) prevládali v slovenskom Ríme zmiešané pocity. Tie pozitívne boli spôsobené vďaka pohodlnému víťazstvu v úvodnom zápase I. predkola Európskej Ligy. Negatívne súviseli s fanklubom Spartaka, pretože ten od konca minulej sezóny bojkotuje všetky domáce duely  a aj preto bolo na stretnutí so Zetou len necelých 2000 divákov. Po výhre nad mužstvom z Čiernej hory sa však údajne pohli ľady a v prípadnom druhom predkole by už „Bilí andelé“ mohli mať na tribúnach podporu, na akú boli zvyknutí z predošlých sezón.



Schut na lane Nitry


Mladý český záložník Lukáš Schut, ktorý bol pod Zoborom na skúške, údajne nesklamal. Napriek tomu si vedenie klubu zobralo istý čas na rozmyslenie, či angažuje tohto ryšavého Čecha do svojich radov.

Dobrotka bude v poriadku


Vo včerajšom prípravnom zápase Slovana proti Lombardu Pápa (5:0) sa už v prvej dvadsaťminútovke nepríjemne zranil Martin Dobrotka a bolo zrejmé, že po zápase smerovalo najviac otázok novinárov na jeho zdravotný stav.  Podľa slov samotného hráča však zranenie nie je našťastie vážne a do prvého ostrého zápasu v 2. predkole Ligy majstrov s Tobolom Kostanaj (12.júla) už bude určite fit.

Srbský odliv v Košiciach


V kádri MFK bolo na skúške hneď niekoľko hráčov, no minimálne trojica Srbov sa posilami desiateho tímu z minulej sezóny nestane. Ide o obrancu Borisa Šekuliča, stopéra Ivana Ostojiča a útočníka s tenisovým menom Aleksandra Ljubičiča. Ani jeden z nich nepresvedčil trénera o svojich kvalitách počas sústredenia v Rakúsku.

Atraktívna Žilina


Mnohí odborníci sa zhodli v tom, že najatraktívnejší futbal spomedzi slovenských tímov v príprave hrá MŠK Žilina. Šošoni chcú odčiniť smolné tretie miesto z minulého ročníka a podľa toho, čo naznačujú ich prípravné zápasy, budú žlto-zelení opäť horúcim adeptom na titul. Do kádra Pavla Hapala výborne zapadol špílmacher Barčík, svoje miesto si našiel Pečovský a v dobrom svetle sa ukazuje aj David Střihavka.