Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (2.7.2011) + VIDEO

sobota, 2. júl 2011 19:49 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (2.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (2.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Adebayor chce naspäť do Realu

Polročné hosťovanie v madridskom Reale sa togskému útočníkovi Emannuelovi Adebayorovi zapáčilo a preto je ochotný čakať až do posledného možného momentu na trvalý prestup k “Pusinkám“. Adebayor svoju budúcnosť v drese Manchestru City pod vedením Manciniho nevidí vôbec ružovo a preto by rád počas aktuálneho prestupového termínu zmenil pôsobisko. V tom ho podporil aj súčasný tréner Realu Madrid Jose Mourinho, ktorý mu prisľúbil, že urobí všetko pre to, aby Adebayora získal do Madridu natrvalo.

Carson mieri do Bursasporu

Do mužstva tureckého majstra prestupuje ďalší hráč z Britských ostrovov. Po tom ako sa nedávno dohodol s Bursasporom kanonier Kenny Miller dnes uzavrel s týmto mužstvom kontrakt aj brankár Scott Carson, bývalá jednotka anglickej reprezentácie. Carson pôsobil v uplynulej sezóne v drese West Bromwichu Albion, kde bol spoluhráčom nášho Mareka Čecha.  Po väčšinu sezóny plnil úlohu brankárskej jednotky tímu, ktorý sa umiestnil na 11. priečke Premier League. 

Stekelenburg stále nemá jasno

Brankárska jednotka holandskej reprezentácie a Ajaxu Amsterdam Maarten Stekelenburg stále nevie, kde bude pôsobiť v novej sezóne. Hlavným záujemcom o jeho služby je AS Rím, pričom niektoré média v taliansku vidia tento prestup už ako hotovú vec. AS Rim údajne ponúkol Ajaxu 8 miliónov, holandský veľkoklub však požaduje za svoju hviezdu minimálne dvojnásobok.

Pandev k Hamšíkovi?

Podľa médií na Apeninskom poloostrove má tretie mužstvo minulej sezóny Serie A Neapol eminentný záujem o angažovanie macedónskeho útočníka Gorana Pandeva. 27-ročný kanonier Interu Miláno sa v uplynulom ročníku presadil len štyrikrát, čo je vzhľadom na jeho ročný plat 3 milióny eur príliš slabá vizitka. Neapol preto požaduje od Interu, aby v prípade uzavretia transferu znášal polovicu nákladov z jeho výplatnej pásky.

Vidal na odchode z Bayeru

Hoci športový riaditeľ nemeckého klubu Bayer Leverkusen Rudi Voller nedávno prisľúbil fanúšikom, že káder pred novou sezónou neopustí ani jeden z kľúčových hráčov zdá sa, že  najväčšia hviezda tímu Arturo Vidal možno už čoskoro zmení svoje pôsobisko. Reprezentant Čile je na muške viacerých veľkoklubov na čele s milánskymi AC a Interom. Hovorí sa aj o záujme Juventusu, či Neapolu. Bayer údajne požaduje za uvoľnenie svojej hviezdy 15 miliónov eur. Jedno je isté, Leverkusen uvoľní Vidala len do zahraničného klubu a tak ho určite nezíska Bayern Mníchov, ktorý mal o jeho služby obrovský záujem.