Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (2.7.)

sobota, 2. júl 2011 19:38 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (2.7.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (2.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Slovan vo forme

Slovan nastúpil počas prípravy proti viacerým zahraničným klubom a napriek tomu, že vo väčšine prípadoch predviedol kvalitný futbal na víťazstvo musel čakať až do dnešného dňa. Odniesla si to maďarská Pápa, ktorá môže byť rada, že stretnutie trvalo len 90 minút. Po góloch Šeba, Halenára, Žofčáka, Ivanu a Guedého sa tešili Belasí z jasného víťazstva 5:0.

Atraktívny zápas v Senici


Od postupu Senice do Corgoň ligy prežíva toto malé slovenské mesto veľký futbalový “boom”. Vicemajster ligy pokračuje vo výbornej príprave, počas ktorej dokázal potrápiť už nejedného súpera zvučného mena. Skutočnou lahôdkou pre oko senického fanúšika bude generálka Záhorákov na nový ročník Corgoň Ligy. Súperom im bude totiž FK Rostov, účastník kvalitnej ruskej Premier ligy. Domáci diváci zaplatia za lístok na toto zaujímavé stretnutie len symbolické 1 euro.

Šebo istým víťazom

Hoci sa odovzdávanie individuálnych cien za uplynulý ročník Corgoň Ligy uskutoční až budúci týždeň, meno jedného víťaza poznáme s dostatočným predstihom. Je nim kanonier Slovana Filip Šebo, ktorý s určitosťou získa cenu denníka SME určenú pre najlepšieho strelca uplynulého ročníka Corgoň Ligy.

Trenčín dostáva prvé facky

Nováčik Corgoň Ligy AS Trenčín si v príprave viedol doteraz až prekvapivo dobre. Dnes však prišlo na rad prvé výraznejšie zakopnutie. V konfrontácií s 13. mužstvom uplynulej sezóny českej Gambrinus ligy 1.FC Slovácko ťahali Trenčania za kratší koniec a jasnú prehru 1:4 si určite za klobúk nedajú. 

Karhan chce zdvihnúť trofej

V rozhovore portálu Profutbal.sk  so strelcom druhého gólu Trnavy do siete Zety Golubovci Marekom Kaščákom zaznela zaujímavá odpoveď. Podľa Kaščáka prišiel slovenský reprezentant Miroslav Karhan do Trnavy s jasným cieľom – získať ligový titul.

V konkurencií Žiliny, Slovana a ambicióznej Senice bude mať Trnava v novej sezóne veľmi ťažkú pozíciu. Pokiaľ však dokáže prehovoriť do boja o titul úroveň našej ligy to môže len pozdvihnúť.

Otázka pre vás: Môže Trnava prehovoriť do boja o ligový titul?