Main Content

Útok Jágr-Crosby-Malkin nebude, Jágr ide do Philadelphie

piatok, 1. júl 2011 20:00 | Autor: TASR

Český hokejový útočník Jaromír Jágr podpísal zmluvu s tímom zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers.

Na Twitteri o tom informoval klub kanadsko-americkej profiligy. Túto informáciu potvrdil generálny manažér „letcov“ Paul Holmgren. Český veterán mal podpísať jednoročný kontrakt na 3,3 milióna dolárov.


Pittsburgh rezignoval

Tridsaťdeväťročný rodák z Kladna totiž toľko otáľal so svojím rozhodnutím, až došla predstaviteľom tímu zámorskej NHL Pittsburghu trpezlivosť. Vedenie "tučniakov" už nehodlá čakať na rozhodnutie a podľa oficiálnej stránky Penguins ukončilo.

Generálny manažér Pittsburghu Ray Shero ponúkol pravému krídelníkovi jednoročný kontrakt ohodnotený sumou dva milióny dolárov, dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára však nereagoval dostatočne pružne a Penguins už s ním do ďalšej sezóny nepočítajú. Jágr však nemusí mať z toho hlavu v smútku, záujem o neho majú totiž ďalšie kluby profiligy, ktoré prišli aj s lepšími ponukami.


Jágr-Crosby-Malkin

"Myslím si, že sme Jaromírovi ponúkli veľmi pekný kontrakt, ktorý sa odvíjal od jeho záujmu opäť hrať za náš tím. Ponuku od nás dostal už v utorok a bola tou najlepšou, s ktorou sme mohli prísť. Čas však ubiehal a rokovania nenapredovali. Preto sme sa rozhodli preorientovať svoju pozornosť iným smerom," uviedol Shero.

Tréner tímu okolo kapitána Sidneyho Crosbyho Dan Bylsma už údajne premýšľal, ako Čecha využije vo hviezdnej formácii s 23-ročným Kanaďanom Crosbym a ruskou hviezdou Jevgenijom Malkinom. "Nikdy nebolo naším zámerom bojovať s ostatnými klubmi o voľného hráča. Musíme sa sústrediť na naše mužstvo," uviedol manažér klubu zo severovýchodu USA a na záver dodal: "Jaromír je jedným z našich najväčších hráčov histórie, prajeme mu iba to najlepšie.

© WEBNOVINY