Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (30.6.2011) + VIDEO

štvrtok, 30. jún 2011 19:49 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (30.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (30.6.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Chelsea ulovila mladého Barcelončana

Dnešný diel prestupových špekulácií začíname na Britských ostrovoch, kde sa uzavrel prestup mladého odchovanca slávnej barcelonskej „La Masie” Gaela Etocka. Ten vraj podpísal na Stamford Bridge s miestnou Chelsea zmluvu na 4 sezóny. 17-ročného Etocka poslala Chelsea okamžite na hosťovanie do portugalského Sportingu Lisabon, kde by mal nadobudnúť prvé skúsenosti so seniorským futbalom. Zmluva oficiálne začne plynúť od 5. júla, kedy mladý Kamerunčan oslávi svoje 18 narodeniny.

Gervinho zajtra Kanonierom?

Anglické média vo veľkom špekulujú o údajnom dokončení prestupu Gervinha z Lille do Arsenalu. Podľa médií včera reprezentant Pobrežia Slonoviny úspešne absolvoval zdravotné testy a tak by už nič nemalo brániť v jeho prestupe na Emirates Stadium. Zajtra sa oficiálne otvára európsky prestupový a podľa čerstvých informácií médií bude nové posila „The Gunners“ predstavená práve v tento deň.



Clichy na odchode

V radoch Arsenalu ešte nachvíľu zostaneme. Podľa médií z Ostrovov je Arsenal ochotný predať svojho ľavého obrancu do konkurenčného Manchestru City. Clichymu na Emirates Stadium končí kontrakt budúce leto a na novom sa s vedením „Kanonierov” zatiaľ nedohodol. Citizens by mali Arsenalu ponúknuť za jeho služby odstupné vo výške 7 miliónov libier. Angažovať francúzskeho reprezentanta sa v poslednom období pokúsil aj Liverpool a AS Rím.

Baines a Eastland


Ďalšia správa čiastočne nadväzuje na predchádzajúcu. Predstavitelia Manchestru City údajne zaslali ponuku do Evertonu za Leightona Bainesa. Ľavý obranca, ktorý v uplynulej sezóne Premier League nevynechal ani minútu, zažíva horúce prestupové obdobie. Ponuka City za Angličana by mala byť vo výške 10 miliónov libier. Ak by prestup Bainesa na City of Manchester Stadium nevyšiel City bude chcieť zrejme dotiahnuť hore zmieňovaný prestup Gaela Clichyho.

Marseille získalo Diarru

Marseille, ktoré v uplynulej sezóne prenechalo majstrovský triumf v Ligue 1 Lille chce v nasledujúcej sezóne opäť zasadnúť na francúzsky trón. Manažment Olympique pre tento cieľ získal ďalšiu zaujímavú posilu. Marseille sa včera večer dohodlo na prestupe Alou Dirarru Bordeaux. Bližšie informácie o tomto prestupe zatiaľ nie sú známe, avšak podľa informácií zahraničných médií Bordeaux nedostane za svojho 29-ročného kapitána vysoké odstupné, pretože v zmluve Diarru s jeho súčasným zamestnávateľom bola klauzula o možnosti odchodu v prípade, ak sa klub neprebojuje do Ligy majstrov.

Hazard sa nikam nechystá

20-ročná belgická hviezda úradujúceho majstra Ligue 1 Eden Hazard podľa najnovších informácií pred štartom novej sezóny nezmení klub. O jeho služby údajne naposledy prejavil záujem konkurenčný Paris Saint-Germain. Prestup do hlavného mesta Francúzska však okamžite dementoval tréner Lille Rudi Garcia, podľa ktorého by tento transfer znamenal pre Hazarda iba krok späť v jeho sľubne rozbehnutej kariére. Ako je známe o angažovanie mladého belgického talentu sa pokúša aj Real Madrid, Barcelona, či Arsenal. Tréner Lille ho však nikam pustiť nechce, minimálne nie v tejto sezóne.