Main Content

Kyrie Irving putuje do Bostonu Celtics. Opačným smerom traja hráči

streda, 23. august 2017 13:17 | Autor: Jakub Vaverka

Kyrie Irving putuje do Bostonu Celtics. Opačným smerom traja hráči
Kyrie Irving putuje do Bostonu Celtics. Opačným smerom traja hráči | zdroj: © TASR

Veľká výmena otriasla americkou basketbalovou ligou NBA. Jeden z najlepších hráčov súťaže Kyrie Irving opúšťa Cleveland Cavaliers a v kariére bude pokračovať v Bostone Celtics.

Už viackrát sa špekulovalo, že Irving hľadá novú výzvu, že by mohol zmeniť dres. Teraz sa to stalo realitou. Opačným smerom v rámci výmeny putujú  z Bostonu Celtics Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Žižič a možnosť výberu v prvom kole draftu v roku 2018. Veľká časť verejnosti sa zhoduje, že finalista uplynulého ročníka sa oslabil, no či sa tak naozaj stalo, ukáže až samotná sezóna.

Irving požiadal Cavs o výmenu mesiac dozadu, pričom ako hlavný dôvod bol uvádzaný fakt, že už nechcel byť v tieni hviezdneho LeBrona Jamesa. Dá sa v tom nájsť mierna paralela s futbalovou Barcelonou, kde Brazílčan Neymar nechcel byť zatieňovaný Leom Messim, a preto odišiel do Paríža. "Je nesmierne vzácne získať 25-ročného basketbalistu, ktorý dokázal to, čo už dokázal. Je to ofenzívna zbraň. Cítime, že najlepšie roky má ešte len pred sebou. Získali sme hráča, ktorý je istotou. Vieme, ako nevyspytateľný môže byť draft. Za hráča takéhoto kalibru je potrebné zaplatiť adekvátnu cenu. Myslíme si, že tento trejd nám pomôže zlepšiť sa, preto sme ho uskutočnili," povedal prezident basketbalových operácií Bostonu Celtics Danny Ainge, ktorého citovali príslušné agentúry.

Irving sa ocitol pod drobnohľadom Minnesoty Timberwolves, Phoenixu Suns či New Yorku Knicks. Až Celtics však vyhoveli všetkým hráčovým požiadavkám, ktoré neboli práve najnžšie. Náhradou za Irvinga by mal byť hlavne 28-ročný Thomas, pričom na zahodenie nie sú ani Crowder či Žižič, šikovný Chorvát. "V rámci trejdu sme získali dvoch hráčov a aktíva, ktoré nám pomôžu v zotrvaní v boji o titul," citovala agentúra AP generálneho manažéra Clevelandu Kobyho Altmana.