Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (29.06.)

streda, 29. jún 2011 17:26 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (29.06.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (29.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Novota do Rapidu ?

Jána Novotu, ktorý chytával v minulej sezóne v Dunajskej Strede momentálne skúša rakúsky gigant Rapid Viedeň. Zeleno-bieli prejavili o bývalého brankára DAC značný záujem a plánujú si ho vyskúšať v prípravnom zápase proti nemeckému Mníchovu 1890. Novotu to do Rapidu láka a preto verí, že viacnásobného rakúskeho majstra svojim výkonom presvedčí.

Čakateľ Guédé sa blíži ku koncu cesty


Určite vás vneobyšla správa o tom, že tréner reprezentácie Vladimír Weiss prejavil v minulosti veľký záujem o rodáka z Toga a súčasného hráča Slovana Bratislava Karima Guédého, pre ktorého by rád získal slovenské občianstvo, aby mohol reprezentovať našu krajinu.  Hoci bola jeho cesta k získaniu štátneho občianstva SR poriadne dlhá, zdá sa, že tento sympatický Togčan je už takmer na jej konci. Guédé spĺňa všetky určené podmienky a momentálne čaká na schválenie jeho žiadosti Ministerstvom vnútra. Minister tohto rezortu Daniel Lipšic neraz potvrdil, že Guédému stáť v ceste určite nebude a ak toto slovo dodrží  náš nový občan by sa mohol predstaviť v slovenskom národnom tíme už v auguste. Vtedy si zverenci trénera Vladimíra Weissa zmerajú sily v prípravnom zápase s Rakúskom.

Škutku skúša Ingolstadt


Útočník MFK Košice David Škutka je v týchto dňoch na skúške v druholigovom nemeckom tíme FC Ingolstadt 04. Hráč sa odpojil od výpravy Košičanov a vedenie svojho potencionálneho nového klubu sa pokúsi presvedčiť v prípravnom zápase proti rumunskému Dinamu Bukurešť, ktorý sa nedávno zaujímal o služby Mariána Čišovského. Ten však napokon zakotvil v kádri českého majstra Viktorie Plzeň.

Valenta na hosťovanie do Senice

Do kádra vicemajstra z uplynulej sezóny prichádza na polročné hosťovanie český hráč Jiří Valenta. 23 ročný stredopoliar , ktorý je kmeňovým hráčom Jablonca, bude Senici nápomocný jednak v Corgoň Lige, no hlavne v Európskej Lige, kde Záhoráci štartujú v 3. predkole medzi nenasadenými mužstvami.

Slovan túži po novom štadióne

Dnes opäťovne otvoril majiteľ klubu Slovana Bratislava Ivan Kmotrík  otázku vybodovania nového futbalového stánku v Bratislave. Podľa jeho slóv bratislavský Slovan nevyhnutne potrebuje v najbližšej dobe vybudovanie reprezentatívneho štadiónu, ktorý si mesto Bratislava a miestny klub rozhodne zaslúži. Štadión by mal mať údajne kapacitu 20 tisíc miest. Viac informácií sa dozviete v tomto článku (kliknite).