Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (29.6.2011) + VIDEO

streda, 29. jún 2011 17:07 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (29.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (29.6.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

De Gea definitívne v United

Po tom ako David De Gea pár dni dozadu vybojoval so španielskou reprezentáciou do 21 rokov titul európskeho šampióna uzavrel prestup do jedného z najslávnejších klubov súčasnosti. Manchester United po ukončení kariéry Edwina Van Der Sara zdá sa vyriešil brankársky problém na dlhú dobu. 20-ročný talentovaný De Gea prestupuje na Old Trafford z Atlética Madrid za údajných 18,9 milióna libier, čo robí z tohto Španiela druhého najdrahšieho brankára v histórií futbalu. Drahší brankársky prestup sa konal len pred 10 rokmi, keď Buffon prestúpil do Juventusu z Parmy za 32,6 milióna libier.



Marseille sa posilňuje o N’Koulou

Novou posilou Marseille sa stave po dohode s AS Monako kamerunský obranca N’Koulou. Olympique má za člena kamerunskej reprezentácie zaplatiť 3 milióny eur.

Payet hráčom Lille


Dimitri Payet uzavrel prestup zo St. Etienne do Lille, ktorý spečatil štvorročnou zmluvou. 24 ročný krídelnik sa na pôsobenie v Lille veľmi teší. Lille totiž buduje nový štadión a zahrá si aj v Lige majstrov.

Guardado zmení klub


24-ročný záložník Guardada, ktorý práve oslavuje čerstvé víťazstvo v Gold Cupe s Mexikom, pravdepodobne zmení pred novou sezónou pôsobisko, keďže jeho súčasný zamestnávateľ La Coruňa vypadol z najvyššej španielskej súťaže. O Guardada sa zaujíma Lyon, Marseille aj Schalke 04. Nedávno sa špekulovalo aj o jeho odchode do Premier League do bližšie nešpecifikovaného klubu.

Gignac ostáva v Marseille

Andre-Pierre Gignac nenaplnil v prvej sezóne v drese Marseille vysoké očakávania a preto francúzske média špekulujú o tom, kam by ho mal Olympique predať. Tieto klebety však dnes dementoval športový riaditeľ Marseille Jose Anigo, podľa ktorého Gignac dostane aj v budúcej sezóne šancu ukázať, aký je pre tím dôležitý. 25-ročný útočník prišiel pred minulou sezónou do OM z Toulouse za 18 miliónov eur.