Main Content

Zo slovenskej dediny do Bayernu Mníchov. Kapitánka slovenskej reprezentácie má za sebou úspešnú premiéru v drese Bavorov (Rozhovor)

piatok, 18. august 2017 09:37 | Autor: Silvia Petrašková

Zo slovenskej dediny do Bayernu Mníchov. Kapitánka slovenskej reprezentácie má za sebou úspešnú premiéru v drese Bavorov (Rozhovor)
Zo slovenskej dediny do Bayernu Mníchov. Kapitánka slovenskej reprezentácie má za sebou úspešnú premiéru v drese Bavorov (Rozhovor) | zdroj: Twitter Bayern Mníchov

Stala sa vôbec prvou slovenskou futbalistkou, ktorá oblieka dres nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov. Kapitánka ženskej futbalovej reprezentácie a päťnásobná najlepšia futbalistka Slovenska Dominika Škorvánková podpísala s Bavormi zmluvu do júna 2019. Ako si čerstvá posila nemeckého klubu zvyká na svoje nové pôsobenie? Aj o tom nám prezradila v nasledujúcom rozhovore.

Vašim aktuálnym domovom sa stal nemecký klub Bayern Mníchov do ktorého ste prestúpili z SC Sand. Aké boli Vaše prvotné pocity po podpise zmluvy?

Určite som cítila, že je to niečo výnimočné. Bayern Mníchov je vo svete veľké meno a značka. Cítila som teda určitú zodpovednosť. Na druhej strane som v tom čase bola ešte stále hráčka SC Sand, takže hneď na druhý deň som sa sústredila len na to, aby som v SC Sand úspešne dokončila sezónu.

Zmena to pre Vás je nielen po futbalovej stránke, veď z dedinského klubu ste sa zrazu ocitli v nemeckej metropole. Ako si zvykáte na svoj nový domov, na svoj nový klub?

Zo začiatku to bolo veľmi náročné. Všetko bolo pre mňa nové, no už si pomaly zvykám a začínam sa cítiť opäť vo svojej koži. Áno, Mníchov je veľmi veľké mesto, ktoré ale má čo ponúknuť. Doteraz som pôsobila iba v menších dedinkách, či mestách. Je to pre mňa nielen nová futbalová, ale i životná skúsenosť.

Poznali ste pred príchodom do klubu nejakú hráčku, alebo ste prišli do úplne nového prostredia?

Spoločne so mnou prestúpila jedna hráčka z SC Sand, kde sme pôsobili spolu a jedna hráčka hrávala so mnou ešte za čias, keď som bola v Rakúsku. Neskôr som sa dozvedela, že podpísala i jedna hráčka z Česka s ktorou sme sa trošku poznali.

Váš premiérový zápas v drese nemeckého Bayernu Vám vyšiel skvelo.  Dokonca sa Vám v ňom podarilo i gólovo presadiť...

Áno v tomto zápase sme skutočne dominovali, ale stále sme prakticky vo fáze učenia a spoznávania sa, takže ešte stále je čo zlepšovať. Ja sama sa cítim každým zápasom a minútou na ihrisku lepšie.

Bola tam aj nejaká nervozita?

Nervozita ani nie, skôr som sa snažila sústrediť sa na môj výkon. Určite to bol príjemný pocit si po prvýkrát obliecť dres nemeckého Bayernu.

Čaká Vás náročná sezóna nielen v domácej lige, ale aj v pohárových zápasoch a Lige majstrov. Domáci káder Bayernu je široký a konkurencia zrejme poriadne vysoká. Nebude najľahšie sa presadiť a získať si svoje stabilné miesto v základnej zostave, no  Vaše ambície tam určite sú...

Áno, sezóna bude veľmi náročná. Sú to všetky súťaže, ktoré ste uviedli, plus skoro všetky hráčky sú reprezentantky a začína sa kvalifikácia na MS 2019 vo Francúzsku, čo znamená časté cestovanie a veľa ďalších zápasov. Konkurencia je neuveriteľne veľká na každom jednom poste, určite nebude ľahké sa presadiť. Ja však budem robiť všetko preto, aby som sa presadila a hrala čo najviac zápasov, je to pre mňa veľká výzva.

Bayern hrá prevažne systémom 4 – 3 – 3, kde ste viac v strede poľa. Ako sa dokážete popasovať s touto novou pozíciou?

Je to pravda, je to trošku iná pozícia na akú som bola zvyknutá. Som však toho názoru, že človek sa učí celý život. Je to znovu niečo, čo ma môže posunúť vpred. Ak by som si teda mala vybrať, či budem sedieť na lavičke, alebo budem hrať, určite si zvolím druhú možnosť.

Veľkým konkurentom v hre o titul bude zrejme nemecký Wolfsburg... 

Wolfsburg bude určite veľký konkurent, ale netreba zabúdať ani na iné kluby. Nemecká liga je veľmi vyrovnaná a každé mužstvo dokáže potrápiť a obrať o body každého. Či sa nám podarí Wolfsburg poraziť, to uvidíme na ihrisku. Ja osobne som presvedčená o tom, že tu v Mníchove máme kvalitu na to, aby sme ich porazili.

Bude čas pozrieť si aj zápas mužského „áčka“? Koho z ich kádra obdivujete najviac?

Určite, rada by som sa išla pozrieť na ich domáce zápasy. Atmosféra na štadióne musí byť počas ligových zápasov neskutočná. Veľký rešpekt majú u mňa hráči ako Franck Ribéry, Thiago, alebo Lewandowski a jeden z mojich obľúbených trénerov je určite Carlo Ancelotti.