Main Content

Tip na konečné poradie Bundesligy podľa Šport7.sk

utorok, 15. august 2017 15:17 | Autor: Timotej Gašper

Nemecká najvyššia futbalová súťaž hlási výkop už tento piatok. Kluby sa poriadne posilnili a všetkých 18 účastníkov je pripravených pobiť sa o najlepšie miesto v tabuľke. Kto vypadne, kto sa prebojuje do európskych pohárov a kto vyhrá preteky o titul? Šport7.sk prináša tip na konečné poradie Bundesligy v sezóne 2017/2018.

Boj o udržanie (18. - 15. miesto)

Boj o udržanie (18. - 15. miesto)

Tip podľa Šport7.sk:

18.miesto: Hannover 96
17.miesto: Mainz 05
16.miesto: Eintracht Frankfurt
15.miesto: FC Augsburg

O udržanie v nemeckej Bundeslige sa tuho bojuje až do posledných sekúnd. Pri systéme 18 klubov v súťaži vypadávajú automaticky poslední dvaja, pričom tretí od konca putuje do baráže. „Čierny Peter“ vyjde podľa našej redakcie v sezóne 17/18 na Hannover a Mainz 05.

Hannoverské „96-tky“ sa po roku opäť vracajú na bundesligovú scénu, no zotrvanie medzi elitou sa neočakáva. Jedinou výraznejšou posilou sa stal Julian Korb z Borrusie Monchengladbach. Sedemnáste miesto obsadí klub z Cofface Areny, ktorý zostupovým vodám v lani unikol len o chlp.

Barážová pozícia prischne koncom mája 2018 Frankfurtu. Eintracht sa v minulom ročníku predstavil vo skvelej forme, ktorú si však nedokázal dlhodobo udržať a rýchlo padal tabuľkou nadol.

V Bundeslige je 15.miesto značne odstrašujúce, keďže kluby sa síce zachránia, no od veľkých problémov ich zväčšia delia len tie najmenšie komplikácie. V nasledujúcej sezóne to bude Augsburg, ktorý bude rád za „bezproblémové“ zotrvanie medzi nemeckou elitou.


Foto: © TASR