Main Content

Jarábek po prehre v Nitre: „Rozhodca hráčom povie, že má inštrukcie...“

sobota, 12. august 2017 12:08 | Autor: Filip Chudý

Jarábek po prehre v Nitre: „Rozhodca hráčom povie, že má inštrukcie...“
Jarábek po prehre v Nitre: „Rozhodca hráčom povie, že má inštrukcie...“ | zdroj: © TASR

Derby Nitra – Zlaté Moravce fanúšikov lákalo, prišlo ich viac ako 5000, ale po zápase sa najviac hovorí o vyjadreniach trénera hostí na adresu rozhodcu.

Štvrté kolo Fortuna ligy otvorila piatková predohrávka, v ktorej sa v regionálnom derby stretla Nitra so Zlatými Moravcami. Domáci vyhrali 1:0, no viac sa po stretnutí hovorilo o hlavnom rozhodcovi Borisovi Marhefkovi, o čo sa postaral hosťujúci tréner Juraj Jarábek svojím pozápasovým vyjadrením pre TV 213.

„Nás nezaskočil inkasovaný gól na začiatku druhého polčasu, nás zaskočilo vylúčenie Miloša Nikoliča, ktoré bolo myslím absolútne neoprávnené. Mali sme nejaké šance, ale škoda toho... Chlapcov sme upozorňovali na nakopnuté lopty, z toho Nitra hrozila a aj sme dostali taký gól. Podobne tu prehrala myslím aj Žilina,“ začal Jarábek.

„Nechcem znižovať výkon Nitry, ale smutná vec je to, že je 4. kolo a keď pán hlavný rozhodca takto odpíska zápas..., je to smutné, naozaj smutné. To je môj názor, to si neberiem. Ťažko mi je to povedať, ale poviem to. Keď hráči prídu a plačú, pričom hovoria, že Marhefka im povie, že on má inštrukcie, tak fakt neviem, o čo v našej lige ide, keď je 4. kolo. A to hovorím s plnou zodpovednosťou. Lebo za taký výkon si nezaslúži byť ligový rozhodca. Jednoznačný, zameraný výkon proti hosťujúcemu mužstvu,“ povedal pre TV 213 Jarábek.

Podľa neho to po vylúčení Nikoliča nebolo ťažšie, lebo jeho chlapci sa nadýchali, keď cítili krivdu a keby dal Ewerton gól, stretnutie by skončilo remízou. „Ja hovorím o princípe, je 4. kolo a takto nemôže odviesť výkon ligový rozhodca. Ja neznevažujem výkon domácich. Hrali veľmi dobre, obetavo, zodpovedne. My sme mali urobiť niečo navyše. Ale opakujem, Nitra nepotrebuje výkon takéhoto rozhodcu. Absolútne nie,“ doplnil pre TV 213 tréner Zlatých Moraviec.