Main Content

Legenda Interu je nadšená zo Škriniara: Som zvedavý na jeho výkony v lige!

piatok, 11. august 2017 11:17 | Autor: Dávid Lech

Legenda Interu je nadšená zo Škriniara: Som zvedavý na jeho výkony v lige!
Legenda Interu je nadšená zo Škriniara: Som zvedavý na jeho výkony v lige! | zdroj: TASR, Wikipedia

Futbalová legenda Interu Miláno Giuseppe Bergomi si nevie vynachváliť príchod Milana Škriniara. V slovenskom stopérovi vidí ohromný potenciál.

Bývalý taliansky futbalový reprezentant Giuseppe Bergomi sa potešil letnej posile milánskeho Interu: "Z prestupu Milana Škriniara som bol ohromený. Od začiatku som vedel, že tento hráč má čo ponúknuť," cituje jeho slová football-italia.net.

53-ročný obranca strávil celú svoju kariéru v tíme Interu, kde počas kariéry odohral vyše 750 súťažných zápasov. Talentovaného Slováka si všimol už počas pôsobenia v Janove. "Či je práca pod Marcom Giampaolom nápomocná? Jednoznačne, pre obrancov ide o dobrú skúsenosť. Ako obranca musíte dbať na všetky aspekty hry a nasávať ich čo najviac ako špongia. Poznám metódy práce Giampaola, keďže som ho v minulosti sledoval," tvrdí o spolupráci Slováka s bývalým trénerom zo Sampdorie.

Pozitíva vidí aj v práci uznávaného profesionála Spallettiho: "Škriniar aktuálne pracuje pod Lucianom Spallettim, ktorý vie ako pracovať na zlepšovaní hráčov," predpovedá neustále zlepšovanie vychádzajúcej slovenskej hviezdy. 

Pre Gazzetta dello Sport začal 22-ročného Slováka vyzdvihovať: "Škriniarov herný prejav? Je to dôkladný a pozorný obranca, vie ako čo najrýchlejšie dostať loptu z obrany a tiež posúva lopty dopredu. Stále však má čo zlepšovať. Prípravné zápasy sú jedna vec, samotné súperenie v lige druhá.

Majster sveta z roku 1982 pozorne sledoval Škriniarove výkony v príprave, keď dodlova vygumoval ofenzívne hviezdy Bayernu Mníchov a naposledy predviedol brilantný výkon aj proti Villarealu. Viac sa však teší na samotnú ligu: "Som zvedavý na jeho výkony proti top útočníkom v plnej rýchlosti v súbojoch 1 na 1," neskrýva nadšenie futbalová legenda z výkonov novej tváre defenzívy Interu.